Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Βόρεια Ελλάδα εμφανιζόμενη ως …εκπρόσωπος του Πατριαρχείου και τους αποσπούσε χρήματα και τιμαλφή.


-Δεκάδες απάτες εις βάρος ηλικιωμένων στη Βόρεια Ελλάδα, διέπραξε 49χρονη που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος του… Πατριαρχείου ή φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, καταφέρνοντας να αποσπάσει 11.530 ευρώ και τιμαλφή αξίας 43.500 ευρώ.

-Η δράση της απατεώνισσας σταμάτησε το Σάββατο στην Καλαμαριά, μετά από έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπειτα από απόπειρα εξαπάτησης 69χρονου.

-Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η 49χρονη πήγαινε στα σπίτια των ηλικιωμένων και τους έλεγε ότι είχαν κερδίσει σε υποτιθέμενη «κλήρωση κλειδαρίθμων» το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ ή μηνιαία οικονομική βοήθεια 800 ευρώ, τα οποία όμως για να τους καταβληθούν, έπρεπε να της επιδεικνύουν τιμαλφή που να αποδεικνύουν την πίστη τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία!

-Μάλιστα, προκειμένου να γίνεται πειστική, παρέδιδε τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές, στις οποίες συμπλήρωνε το ποσό των 6.000 ευρώ και τον υποτιθέμενο τυχερό αριθμό.

-Με τον παραπάνω τρόπο αφαιρούσε κοσμήματα και χρηματικά ποσά με τη μέθοδο της απασχόλησης ή ακόμα και με τη βία. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούσε από τους ηλικιωμένους να της παραδίδουν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, με το πρόσχημα ελέγχου τυχόν ταύτισης του σειριακού τους αριθμού, με δήθεν τυχερό αριθμό και αντί αυτών τους επέστρεφε πλαστά χαρτονομίσματα.


-Η 49χρονη δρούσε από τον Μάρτιο του 2012 στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τις Σέρρες, ενώ εμπλέκεται σε τριάντα τρεις περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα σε βάρος ηλικιωμένων.

-Στην κατοχή της, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Έντεκα τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές των ΕΛ.ΤΑ.,

• Τριάντα οκτώ χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας,

• Δύο έγγραφα που φαίνονταν ως προερχόμενα από Εκκλησιαστικές Αρχές,

• Πλήθος πλαστών εγγράφων ως προερχόμενα από Υπουργείο και από

Εκκλησιαστική Αρχή,

• Μπλοκ αποδείξεων που είχαν τη σφραγίδα ιδρύματος για παιδιά με αναπηρία.

-Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, ληστείας, κλοπής, κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, εις βάρος της εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ρόδου και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της ληστείας.

http://www.egnatiapost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: