Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Τα Θεοφάνεια σήμερα στο Καλαμπάκι!


-Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα Σαββάτο 6 Ιανουαρίου 2018 στο Καλαμπάκι, η ημέρα των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των υδάτων. Αφού τελέσθηκε το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου η Θεία λειτουργία, στην συνέχεια μετέβησαν όλοι στην κεντρική πλατεία μπροστά στο συντριβάνι όπου είχε τοποθετηθεί η εξέδρα για τους Ιερείς.

-Εκεί με μία λαμπρή ηλιόλουστη ημέρα παρουσία των αρχών του χωριού και πλήθος πιστών, τελέσθηκε ο αγιασμός των υδάτων με την ρίψη του σταυρού στο συντριβάνι.

-Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Εκπρόσωπος Περιφέρειας Δ/νσης Ανατ.Μακεδονίας & Θράκης κ.Γεωργιτσόπουλος Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δοξάτου κ.Ιωάννου Χρήστος, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου κ.Ζουμπούλογλου Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου κ.Βέτος Γρηγόριος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.





-Στη συνέχεια και μετά το πέρας της τελετής του αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού η προκαθορισμένη Χριστουγεννιάτικη αναβληθείσα εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Δοξάτου για τα μικρά παιδιά με το δίδυμο Κρόκο και Λίνο. Δυστυχώς όμως η προσέλευση των μικρών παιδιών  δεν ήταν η αναμενόμενη και όσα παιδιά παρέστησαν διασκέδασαν με τις παραστάσεις των Κρόκο και Λίνο.-



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: