-Παρά τις αθρόες εισαγωγές από χώρες της
Βαλκανικής διαµέσου των βόρειων συνόρων σε τιµές πέριξ των 15-18 λεπτών,
παραδοτέο από µεσίτες σε περιοχές της Μακεδονίας, όπως οι Σέρρες ή η ∆ράµα και
της Θεσσαλίας, όπως τα Τρίκαλα, αντοχή επιδεικνύουν οι τιµές παραγωγού στο
εγχωρίως παραγόµενο καλαµπόκι.
-Από
το ρεπορτάζ της εφηµερίδας Agrenda προκύπτει ότι από τις πιο υψηλές τιµές, όπως
και στην εκκίνηση το καλοκαίρι παρατηρείται στο Αγρίνιο, όπου η τοπική Ένωση
Αγροτικών Συνεταιρισµών, πραγµατοποιεί παρέµβαση διαχρονικά στην αγορά,
απορροφώντας το µεγαλύτερο κοµµάτι από τη σοδειά των παραγωγών.
-Ωστόσο,
όσο ανεβαίνουµε προς τα βόρεια, όπως είναι λογικό λόγω της γειτνίασης µε χώρες
όπως η Βουλγαρία, όπου το κοστολόγιο είναι χαµηλότερο, οι τιµές είναι
χαµηλότερες.
-Για
παράδειγµα στη ∆ράµα όσοι έχουν αποθηκεύσει προϊόν παίρνουν τώρα έως 17 λεπτά,
αντί 15-16 λεπτα που πήραν το καλοκαίρι.
Μπίκας Αλέξανδρος| 22/01/2018 - 09:12
πμ
Πηγή:http://www.agronews.gr/agora/eboreumata/arthro/163784/olo-kai-tsipaei-to-kalapoki-para-tis-eisagoges/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου