Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας, 2 άτομα κατηγορούμενα για εισαγωγή - μεταφορά ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών κατά περίπτωση.


Κατασχέθηκαν πάνω από 4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης .

-Συνελήφθησαν χθες (27-1-2018) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) άτομα, ένας 51χρονος ημεδαπός και ένας 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή - μεταφορά ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών κατά περίπτωση.

-Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν, στην Εγνατία Οδό Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης (νομό Ιωαννίνων), τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κινούνται με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

-Σε ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες στο χώρο των αποσκευών, πέντε (5) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4.330 γραμμαρίων.

-Επιπλέον, στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε μια (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 9 γραμμαρίων.

-Από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 26χρονος είχε εισάγει τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών στην Ελλάδα από την Αλβανία, μέσω αφύλακτης διάβασης της Ελληνοαλβανικής μεθορίου .

-Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες κατηγορούνται επίσης για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθόσον ο 51χρονος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τον 26χρονο, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα από αφύλαχτη διάβαση της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ήταν και καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών.

-Κατασχέθηκαν συνολικά 4.339 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: