Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Δοξάτου μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους δημότες του Δήμου μας ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο πρόκειται να λειτουργήσουν τρία νεοσύστατα Κέντρα Δημοτικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ηλικίας 5 έως 12 ετών, στον Άγιο Αθανάσιο (1ο Δημοτικό Σχολείο), στο Καλαμπάκι (2ο Δημοτικό Σχολείο) και στα Κύργια (Δημοτικό Σχολείο).

-Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου με ποικίλες δραστηριότητες.  Σκοπός των ΚΔΑΠ είναι τα παιδιά να παραμένουν για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό που θα ανοίξει νέους ορίζοντες για κάθε παιδί μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, την ζωγραφική, την συζήτηση και φυσικά η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

-Στις δομές αυτές θα απασχολούνται καθηγητές με  διάφορες ειδικότητες όπως του Παιδαγωγού, του Ζωγράφου, του Μουσικού, του Γυμναστή κλπ.

-Οι συγκεκριμένες δομές θα λειτουργούν σε δύο βάρδιες η πρώτη βάρδια από τις 15.00-19.00 και η δεύτερη βάρδια από τις 19.00-21.00. 

-Ο Δήμος Δοξάτου ενέταξε τα Κέντρα στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) καλύπτοντας εξ ολοκλήρου  τις δαπάνες  των παιδιών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

-Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, μέσω της παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των τέκνων τους και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους.

-Οι μητέρες που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ  ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ  05-08-2015 έως 18-08-2015 ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΕΤΑΑ ΜΥΛΛΕΡΟΥ 73-77 ΤΚ 10436 ΑΘΗΝΑ. Οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων, διατίθενται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr), του Δήμου Δοξάτου (www.doxato.gr) και από τα κατά τόπους Κοινοτικά Καταστήματα (Άγιο Αθανάσιο, Καλαμπάκι και Κύργια).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ:

που εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή που συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας-stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή που είναι άνεργες και διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή που είναι άνεργες και λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες.

-Δικαίωμα συμμετοχής επίσης έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.



Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: