Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Συνελήφθησαν στην Ε.Ο.Κομοτηνής-Ξάνθης τρείς (3) Βούλγαροι οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 16 μη νόμιμους μετανάστες από την Συρία.

Από τα κατασχεθένα αυτοκίνητα των Βουλγάρων

-Συνελήφθησαν χθες (20-8-2015) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Γενισέας Ξάνθης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 31, 43 και 44 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

-Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, διότι τους εντόπισαν να οδηγούν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.

-Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στους τρεις δράστες, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα οχήματα που οδηγούσαν, πλην όμως αυτοί δε συμμορφώθηκαν, συνέχισαν την πορεία τους και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

-Τελικά, μετά από συντονισμένες ενέργειες, οι παραπάνω αστυνομικοί, με τη συνδρομή δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα οχήματα και να συλλάβουν τους τρεις διακινητές. Ο ένας από τους δράστες, ηλικίας 31 ετών, μετά την ακινητοποίηση του οχήματος του, επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να καταφέρει.

-Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: