Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Συνελήφθησαν στην Καβάλα και στο Μακρυχώρι-Καβάλας, τρία (3) άτομα κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για εκβίαση και ηθική αυτουργία σε εκβίαση 66χρονου ημεδαπού.


Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται επίσης για εκβίαση.

-Συνελήφθησαν χθες (16-6-2015) το απόγευμα, στην Καβάλα και στο Μακρυχώρι Καβάλας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης και του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 39, 44 και 58 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για εκβίαση και ηθική αυτουργία σε εκβίαση 66χρονου ημεδαπού.
-Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν 39χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται επίσης για εκβίαση.

-Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία του 66χρονου, σύμφωνα με την οποία, το βράδυ της 22-5-2015, οι δύο 39χρονοι μετέβησαν στην οικία του, όπου τον απείλησαν και απαίτησαν εκβιαστικά από αυτόν, να τους παραδώσει, για λογαριασμό του 58χρονου, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, για την εξόφληση δανείου που είχε λάβει ο 66χρονος από τραπεζικό ίδρυμα, ύψους 10.000 ευρώ, στο οποίο εγγυητής ήταν ο 58χρονος.

-Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 39 και 44 ετών, οι οποίοι εμφανίσθηκαν, χθες το απόγευμα, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο σπίτι του 66χρονου και παρέλαβαν από αυτόν, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή επί του συνολικού χρηματικού ποσού που απαιτούσαν εκβιαστικά.

-Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εντοπίσθηκε και συνελήφθη το ίδιο απόγευμα στην Καβάλα και ο 58χρονος.

-Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

-Σημειώνεται ότι ο 39χρονος συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, καθώς επίσης ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: