Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Απετράπη αυτοκτονία 13-χρονης μαθήτριας στην Κύπρο μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας CYBER ALERT.


H 13χρονη εντοπίστηκε στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών, μετά από άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών της Κύπρου μέσω Ιντερπόλ και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

-Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της καινοτόμου On Line διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε στην αποτροπή αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, από ανήλικη 13χρονη μαθήτρια στην Κύπρο.

-Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω «CYBER ALERT», το απόγευμα της 29ης Μαΐου 2015, ότι σε διαδικτυακή συνομιλία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είχε ο καταγγέλλων με άλλον –άγνωστο σε αυτόν– χρήστη του διαδικτύου, εκείνος εξέφρασε την πρόθεσή του να προβεί σε αυτοκτονία.

-Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προς αναζήτηση και ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού ίχνους του ατόμου που είχε εκδηλώσει την πρόθεση αυτοκτονίας.

-Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, εντοπίστηκε το γεωγραφικό σημείο της προτιθέμενης αυτόχειρα, το οποίο αντιστοιχούσε σε περιοχή της Κύπρου.

-Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Κύπρου, μέσω της Ιντερπόλ, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες και αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μετέβησαν στην οικία της 13χρονης μαθήτριας, όπου την εντόπισαν καλά στην υγεία της και διασφάλισαν τη σωματική της ακεραιότητα και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

-Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERKID


-Twitter: @cyberalertGR

-Ιστότοπος: www.cyberkid.gr
http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: