Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Ο Δήμος Δοξάτου ανακοινώνει την πρόθεση να προσλάβει ένα (1) άτομο επιστημονικό συνεργάτη με ειδικότητα ΠΕ Μηχανολόγου Μηχανικού.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Καλαμπάκι, 08 Μαΐου 2020  
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ                                                  Αριθ. Πρωτ: 4129
ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
& ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Πληροφορίες :Αντωνιάδου Βασιλική
Διεύθυνση: Νεροφράκτου & Κανάρη γωνία
66031 Καλαμπάκι
Τηλ.: 2521352405  
                                    ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Πρόσληψη ενός (1) Επιστημονικού Συνεργάτη, βάσει των διατάξεων του άρθρου 163 του Ν.3584/2007.
                                       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ
Έχοντας υπ' όψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/07-06-2010) « Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης ΔιοίκησηςΠρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 « Κύρωση του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», περί Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 18 του Ν.4674/2020 3. Τις διατάξεις της παρ.7 του άρθρ.59 του Ν.3852/2010 όπως προστέθηκε με το άρθρ.47 του Ν.4674/2019
4. Την εγκύκλιο 31/36567/10-05-2019 του Υπουργείου Εσωτερικών
5. Τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Δοξάτου (ΦΕΚ 2254/Β΄/11-09-2013), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
6. Το γεγονός ότι στο Δήμο μας για την επικουρία του Δημάρχου εργάζονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ένας (1) Ειδικός Συνεργάτης, ένας (1) Επιστημονικός Συνεργάτης και ένας (1) Ειδικός Σύμβουλος.
7. Την ανάγκη επικουρίας του Δημάρχου σε εξειδικευμένα επιστημονικά, τεχνικά θέματα για την πραγμάτωση των σκοπών του Δήμου, παροχής βοήθειας σε ειδικά θέματα που απασχολούν τις οργανωτικές μονάδες του Δήμου, συστηματική παρακολούθηση στον τομέα της δραστηριότητάς του και κάθε άλλη εργασία που θα του ανατίθεται από το δήμαρχο.
8. Την υπ’αριθμ.4084/08-05-2020 βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας περί ύπαρξης των σχετικών πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Δήμου μας.
                                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ε Ι
 -Ότι ο Δήμος Δοξάτου, προτίθεται να προβεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3584/2007, στην πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ,
ενός (1) ατόμου Επιστημονικού Συνεργάτη με πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής ειδικότητας ΠΕ Μηχανολόγου Μηχανικού, το οποίο θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά επί θεμάτων τεχνικής φύσεως μέσα στον κύκλο των γνώσεών του ή της επαγγελματικής του ενασχόλησης.
-Ο ως άνω Επιστημονικός Συνεργάτης θα δραστηριοποιηθεί σε θέματα που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δοξάτου, σε θέματα προγραμματισμού και ανάπτυξης, σε θέματα ένταξης έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, σε θέματα κτιριακών εγκαταστάσεων, σύνταξης μελετών, προετοιμασία φακέλων για ένταξη σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και τεχνικά θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα πλαίσια πάντα του προγραμματισμού της γενικότερης στρατηγικής του Δήμου.
                                     Απαιτούμενα προσόντα:
1. Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17) και ειδικότερα:
Ι. Να είναι Έλληνες Πολίτες ή Πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΙΙ. Να έχουν συμπληρώσει το κατώτατο όριο ηλικίας διορισμού (21ο έτος)
ΙΙΙ. Να έχουν υγεία και φυσική καταλληλότητα.
ΙV. Για τους άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί από αυτές νόμιμα.
V. Να μην έχουν καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα, να μην έχουν τεθεί υπό δικαστική αντίληψη ή απαγόρευση που να συνιστά κώλυμα ή ασυμβίβαστο για την πρόσληψη του.
VI. Να μην έχουν απολυθεί από άλλη θέση του δημόσιου τομέα για πειθαρχικούς λόγους.
2. Απαιτούμενος τίτλος σπουδών και συγκεκριμένα: Πτυχίο ή δίπλωμα Ηλεκτρολόγου - Μηχανολόγου Μηχανικού ή Μηχανολόγου - Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή Μηχανολόγου Μηχανικού ή Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού ή Μηχανολόγου Μηχανικού Βιομηχανίας ή Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού ή Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
3. Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών
4. Άριστη γνώση τουλάχιστον μίας γλώσσας της Ευρωπαϊκής ένωσης και κατά προτίμηση της Αγγλικής. Η άριστη ή καλή γνώση επιπλέον ξένων γλωσσών θα συνεκτιμηθεί.
5. Άδεια άσκησης επαγγέλματος αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών του.
6. Αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και εμπειρία, που αποδεικνύεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης γ της παρ.3 του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 και συγκεκριμένα «ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασίας κ.λ.π.) ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία ανάλογη με τα αντικείμενα απασχόλησης. Επίσης, η ειδίκευση αυτή μπορεί να αποδεικνύεται και από την ιδιότητα των ενδιαφερομένων ως επαγγελματιών ειδικής εμπειρίας»
Απαραίτητα δικαιολογητικά
1. Αίτηση
2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
3. Βιογραφικό σημείωμα
4. Αντίγραφα τίτλων σπουδών
5. Αντίγραφα τίτλων γνώσης ξένης γλώσσας
6. Αντίγραφο άδειας άσκησης επαγγέλματος
7. Υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 του Ν.1599/1986, στην οποία να δηλώνετε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις των άρθρων 11-17 του Ν.3584/2007 .
8. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
9. Απόδειξη εμπειρίας . Η εμπειρία αποδεικνύεται ως εξής:
- Για μεν τους μισθωτούς, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνονται ο εργοδότης, το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας. Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα, μπορούν, εναλλακτικά, αντί της υπεύθυνης δήλωσης, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα, από την οποία να προκύπτουν το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
- Για δε τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, για το είδος και την χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
-Η πλήρωση της προαναφερόμενης θέσης θα διενεργηθεί με απόφαση του Δημάρχου, που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο οποίος θα προσλάβει το πρόσωπο, που κατά την κρίση του είναι κατάλληλο για την προαναφερόμενη θέση (παρ.4 του άρθρου 163 του Ν.3584/2007). Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή από τον προσλαμβανόμενο, ειδικής συμβάσεως εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, από την οποία και συνάπτεται η εργασιακή σχέση με το Δήμο και αρχίζει η υποχρέωση του προσλαμβανόμενου για παροχή υπηρεσιών. Η εργασιακή σχέση τους διέπεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 και λύεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.
-Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με βιογραφικό σημείωμα και τα σχετικά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Δευτέρα 18 Μαΐου του 2020 είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δήμου μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Κανάρη & Νεροφράκτη γωνία Τ.Κ.66031 Καλαμπάκι, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας υπόψιν κ. Αντωνιάδου Βασιλικής (τηλ. επικοινωνίας:2521352405) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
-Η παρούσα ανακοίνωση να δημοσιευθεί σε μία τοπική εφημερίδα του Ν.Δράμας, να αναρτηθεί στη «Διαύγεια», να γίνει ανάρτησή της στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου καθώς και στην ιστοστελίδα του Δήμου μας.
      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΖΕΚΕΡΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: