Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Για 15 Μαΐου στέλνει τις πληρωμές η συνδεδεμένη ενίσχυση στο αιγοπρόβειο.


-Αλλαγή σχεδιασµού στον Οργανισµό Πληρωµών σχετικά µε τις επερχόµενες πιστώσεις όσον αφορά τις συνδεδεµένες ενισχύσεις, που µεταφέρονται µία εβδοµάδα αργότερα κοντά στις 15 Μαΐου προκειµένου να περιλαµβάνεται και η ενίσχυση για τα αιγοπρόβατα.



-Ο αρχικός σχεδιασµός των αρµοδίων ήταν η πληρωµή των συνδεδεµένων και των υπόλοιπων από το Εθνικό Απόθεµα να γίνει µέχρι τις 9 Μαΐου, ωστόσο το πρόβληµα ανέκυπτε στο γεγονός ότι δεν θα ήταν εφικτό να συµπεριληφθεί και η ενίσχυση στα αιγοπρόβατα αφού απαιτείται αρκετή δουλειά, καθώς τα αρχεία του ΕΛΟΓΑΚ που πρέπει να διασταυρωθούν είναι πολλά και δεν ήταν βέβαιο ότι θα καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία από τον Οργανισµό έγκαιρα.
-Επ’ αυτού, όπως ανέφερε στην εφηµερίδα Agrenda ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Κέντρος «οι διοικητικοί του οργανισµού δουλεύουν πυρετωδώς τους απαραίτητους ελέγχους σχετικά µε τους δικαιούχους της συνδεδεµένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο, προκειµένου να προχωρήσουµε σε µία συνολική πληρωµή περί τις 15 Μαΐου».

-Σε αυτά που έχουν να πληρωθούν περιλαµβάνονται υπόλοιπα πέντε συνδεδεµένων στη φυτική παραγωγή (ρύζι, σπόροι σποράς, πορτοκάλια για χυµό, κορινθιακή σταφίδα, κρόκος Κοζάνης), µαζί µε την ενίσχυση για τα θηλυκά βοοειδή, αλλά και όσα περίσσεψαν περίπου στα 10 εκατ. ευρώ από την πληρωµή του ∆εκεµβρίου σχετικά µε το Εθνικό Απόθεµα του 2017.

Δούσκα Ελένη|  27/04/2018 - 02:18 μμ
Πηγή:http://www.agronews.gr/agora/organoseis/arthro/166354/gia-15-maiou-stelnei-tis-pliromes-i-sundedemeni-enishusi-sto-aigoproveio/

Δεν υπάρχουν σχόλια: