Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου σε Ξάνθη, ενώ επιβεβαιώθηκαν δύο στην Καβάλα.



-Τρία είναι μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη σύμφωνα και με την εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ

 -Όπως είχε επισημανθεί και σε πρόσφατο ρεπορτάζ του ThrakiToday.com τρεις από τους ασθενείς που παρουσιάστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με τα συμπτώματα του ιού επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί απ’ αυτόν ενώ ένας 53χρονος (το τελευταίο κρούσμα) διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης για κλινική παρακολούθηση, όπου και επιβεβαιώθηκε από το ιατρικό προσωπικό πως πρόκειται για κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου.
  -Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ από τα τρία κρούσματα τα ένα εκδηλώθηκε από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, ενώ τα άλλα δύο όχι. Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται πως και στη Π.Ε. Καβάλας έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής δύο κρούσματα του ιού. 

 -Αξίζει να σημειωθεί πως από την Κυριακή ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης με τα συμπτώματα του ιού, και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων της ώστε να επιβεβαιωθεί ή όχι το εάν πρόκειται για τον ιό του Δυτικού Νείλου. 

 http://www.thrakitoday.com/2013/08/blog-post_4966.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: