Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Έξι τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη που μαζί με την Καβάλα βρίσκονται στη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με τις περιοχές που παρουσιάζουν την μγαλύτερη επικινδυνότητα.



-Ένας νεκρός από τον ιό των κουνουπιών… -Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ασθενών
-10 συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην Περιφέρεια ΑΜΘ

-Σε έξαρση βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου τόσο στην Ξάνθη όσο και στη γειτονική Καβάλα, ενώ πανελλαδικά ήδη ένας ηλικιωμένος κάτοικος Αττικής έχασε τη ζωή του από τον ιό. Η αρνητική αυτή εξέλιξη έχει θέσει σε επιφυλακή τις υγειονομικές υπηρεσίες για την πορεία του ιού στη χώρα.


-Στην Π.Ε. Ξάνθης τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ανέρχονται πλέον σε έξι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και πρόκειται για δύο κατοίκους του δήμου Ξάνθης, τρεις του δήμου Αβδήρων και ένα του δήμου Τοπείρου. Στα παραπάνω στοιχεία έρχεται να προστεθεί και η περίπτωση ενός 44χρονου κάτοικου Ξάνθης, που προσβλήθηκε από τον ιό, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

-Αξίζει να σημειωθεί πως από τους έξι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο οι τρεις παρουσίασαν λοίμωξη με εκδήλωση από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, ενώ οι άλλοι τρεις όχι.
-Σε περιπέτειες ο εκδότης του ΑκρίταΈνα από τα θύματα του ιού του δυτικού Νείλου και ο εκδότης της Εφ. Ακρίτας και ιδιοκτήτης του Ρ/Σ Ξάνθη FM100 κ. Βαγγέλης Βασιλειάδης, η περίπτωση του οποίου είναι και η πλέον σοβαρή έως τώρα στην περιοχή της Ξάνθης.

-Ο κ. Βασιλειάδης εισήλθε στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης την περασμένη εβδομάδα με τα συμπτώματα του ιού, ενώ κρίθηκε επιτακτική η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθως και λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε η υγεία του νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες στην εντατική του Θεαγένειου Νοσοκομείου, απ’ όπου εξήλθε το πρωί της Δευτέρας. Εκ τότε η κατάστασή του βαίνει καλώς.
-Στο κόκκινο Ξάνθη και Καβάλα! Στην εβδομαδιαία λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με τις περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικιδυντότητα για την εξάπλωση του ιού συνεχίζει να βρίσκεται τόσο η Ξάνθη όσο και η Καβάλα. Ήδη ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού στην Π.Ε. Καβάλας αγγίζει τα τέσσερα άτομα, εκτοξεύοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στην Περιφέρεια ΑΜΘ στους δέκα.

-Οι δήμοι Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου και Νέστου βρίσκονται στο κόκκινο σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ γεγονός που εντείνει την ανησυχία των κατοίκων.

«Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

-Ο ιός του Δυτικού Νείλου πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα μας το 2010, προκαλώντας τον θάνατο τριάντα πέντε ατόμων, κυρίως ηλικιωμένων, με χρόνια νοσήματα. Το 2011 καταγράφηκαν εννέα θάνατοι σε ασθενείς άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ενώ το 2012 κατέληξαν δεκαοκτώ ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας.  


http://www.thrakitoday.com/2013/08/blog-post_3808.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: