Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Δεν αγγίζει τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και φαστ φουντ της Δράμας η υποχώρηση του Φ.Π.Α.



-Οκτώ στους δέκα ιδιοκτήτες εστιατορίων και φαστ φουντ της Δράμας… απορρόφησαν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κρατώντας σταθερές τις τιμές, με το επιχείρημα ότι είχαν απορροφήσει και την αύξηση του ΦΠΑ χωρίς να τις αυξήσουν.

-Ορισμένοι, μάλιστα, μείωσαν τις τιμές αλλά και τις… μερίδες. «Ο απέναντι έριξε την τιμή, αλλά τώρα βάζει λιγότερη ποσότητα στην μερίδα,»,δήλωσε εστιάτορας που δεν μείωσε την τιμή, «καρφώνοντας» τον ανταγωνιστή του που τη μείωσε.

-Πολλοί σκαρφίζονται και άλλους τρόπους να ανεβάσουν τον τζίρο τους, δείχνοντας παράλληλα και την κοινωνική ευαισθησία τους με τη φαινομενική μείωση τιμών.Παράγοντες της αγοράς αποκαλύπτουν πως μεγάλες δυνατότητες αύξησης του κέρδους στον χώρο της εστίασης δίνει το κουβέρ, οι τηγανητές πατάτες και το εμφιαλωμένο νερό.«Αγοράζουμε 70 λεπτά το κιλό τη φρέσκια πατάτα και πουλάμε 3€ τη μερίδα.Σκεφτείτε πόσες μερίδες δίνει ένα κιλό πατάτες και θα καταλάβετε τι κερδίζουμε», ομολογεί ένας από αυτούς.«Υπάρχει αργή ανταπόκριση των συναδέλφων», μας επιβεβαιώνουν επαγγελματίες του χώρου αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να φανεί στην αγορά ».Σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστοι είναι αυτοί που εφοδιάστηκαν το ειδικό σήμα για την μείωση των τιμών.
http://www.dramini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: