Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού στη Λευκάδα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, στο πλαίσιο παγκόσμιας διαδικτυακής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier», για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

-Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει τις στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, συμμετέχοντας στην παγκόσμια επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, με την κωδική ονομασία «Pacifier» (Σχετικό Δελτίο Τύπου μας από 20-08-2015)
-Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποίησε την εμπλοκή και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, στη Λευκάδα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

-Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας επιχείρησης, διεξήχθη πολύμηνη έρευνα στο δίκτυο ΤΟ R , για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Συγκεκριμένα, σε μία ειδική πλατφόρμα «hidden service» του εν λόγω δικτύου, η οποία κατασχέθηκε από τις αρχές των Η.Π.Α., εντοπίστηκε αποκλειστικά περιεχόμενο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

-Ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, από την οποία προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας. Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

-Άμεσα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στον 28χρονο ημεδαπό.

-Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη, χθες (25-08-2015), στην οικία του ανωτέρω σε περιοχή της Λευκάδας και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγε νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 28χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις.

-Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή,

ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής ( laptop ) και

ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή .

-Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

-Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδος.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: