Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκε ο κοινωνικός τουρισμός του ΟΑΕΔ.


-Εγκρίθηκε από το τελευταίο ΔΣ του ΟΑΕΔ το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που αφορά 150.000 ωφελούμενους σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr και αναμένεται να ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου 2015. Ο κοινωνικός τουρισμός του ΟΑΕΔ προσφέρει δωρεάν διακοπές σε άνεργους και εργαζόμενους.

-Απομένει να εκδοθεί η απαραίτητη υπουργική απόφαση και στη συνέχεια η επίσης απαραίτητη δημόσια πρόσκληση για να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τον Κοινωνικό Τουρισμό ΟΑΕΔ, κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει, είτε το β' δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, είτε τον Αύγουστο, που είναι και το πιθανότερο. Οι δικαιούχοι θα έχουν δικαίωμα διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα έχει διάρκεια ενός έτους και θα ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

-Στην περίπτωση που ο αριθμός των δικαιούχων στην υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί είναι ίδιος με την έγκριση του ΟΑΕΔ τότε θα είναι κατά 20.000 αυξημένος συγκριτικά με το φετινό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τους υπόλοιπους δυόμιση μήνες. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΕΔ, τα κριτήρια συμμετοχής θα είναι ίδια σε σχέση με πέρσι και θα είναι ηλεκτρονική η υποβολή αιτήσεων. Με βάση τα περσινά κριτήρια, οι φετινοί δικαιούχοι του προγράμματος, που θα προκύψουν, θα είναι εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2014.

-Επίσης, θα μπορούν να επιλεχθούν με διαδικασία μοριοδότησης και άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας, αλλά και εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Για την επιλογή στο πρόγραμμα εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού. Να υπενθυμίσουμε ότι το περσινό πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 30/09/2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια: