Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Συνελήφθη 79χρονος στην Γενησέα-Ξάνθης ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο σκύλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.


-Συνελήφθη, χθες (11-7-2015) το πρωί, στη Γενισέα Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 79χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ζωοκτονίας και περί όπλων.

-Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 79χρονο, διότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στη Φελώνη Ξάνθης, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο το σκύλο 65χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

-Κατασχέθηκαν ένα (1) κυνηγετικό όπλο και ένας (1) κάλυκας.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας.

-Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

-Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.

-Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: