Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 32χρονος σε περιοχή της Αττικής, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.


-Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ερευνών, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη 32χρόνος ημεδαπός σε περιοχή της Αττικής.

-Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων Peer-to-Peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

-Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής και ψηφιακής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου και χθες (14-07-2015) το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής.

-Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 32χρονου, διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, γεγονός για το οποίο ο 32χρονος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

-Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος Υ/Η, ο οποίος θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

-Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 111 88 

-Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e - mail ) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android : CYBERKID 

-Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR


http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: