Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Συνελήφθη στη Βόρεια Ελλάδα «πειρατής» ο οποίος διέθετε σε τρίτους έναντι αμοιβής παράνομη θέαση και διαμοιρασμό τηλεοπτικού σήματος συνδρομητικών καναλιών.

-Εντατικές δράσεις πραγματοποιούνται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση της «πειρατείας», που σχετίζεται με την παράνομη διάθεση σε τρίτους, έναντι αμοιβής, συνδρομητικών καναλιών με χρήση της τεχνολογίας IPTV.
-Στο πλαίσιο αυτό και από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων προέκυψε η εμπλοκή ημεδαπού, ο οποίος προέβαινε σε παράνομη θέαση αλλά και διαμοιρασμό τηλεοπτικού σήματος συνδρομητικών υπηρεσιών.
-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο οικίες την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) ψηφιακοί δέκτες, ψηφιακός – δορυφορικός δέκτης, σκληρός δίσκος, (3) φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB) και πλήθος εγγράφων, ενώ παράλληλα συνελήφθη και ο δράστης.
-Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
-Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
-Τηλεφωνικά: 111 88
-Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android : FEELSAFE e-Commerce
-Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR
-Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9
-Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/


Δεν υπάρχουν σχόλια: