-Βελτιώνεται το κλίµα στην αγορά για το σκληρό σιτάρι, ενώ
γενικεύεται η τιµή παραγωγού στα 19 λεπτά το κιλό, τουλάχιστον για τις καλές
ποιότητες και ειδικά για τα σιτάρια της Θεσσαλίας.
-Οι
τελευταίες πληροφορίες θέλουν να πυκνώνουν οι επαφές των εµπόρων µε τις
οργανώσεις παραγωγών που διατηρούν αποθηκευµένες αξιόλογες ποσότητες, ενώ
κανένας εµπορικός οίκος δεν συζητάει για εξαγωγή σε τιµή κάτω από τα 220 ευρώ ο
τόνος FOB, την ώρα που τα τελευταία παλιά συµβόλαια για υποβαθµισµένο προϊόν
εκτελούνται µε 190 ευρώ ο τόνος FOB.
-Αξιόπιστος
συνεταιριστής µε γνώση της κατάστασης στην αγορά τόνιζε στα µέσα της εβδοµάδας
στην Agrenda ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την εικόνα της παραγωγής στη Βόρεια
Γαλλία, όπου καλλιεργούνται µεγάλες εκτάσεις µε σκληρό σιτάρι, προϊόν το οποίο
δύναται να επηρεάσει τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο.
-Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 21
Ιουλίου μαζί με το περιοδικό Beer & Brunch
Πανάγος
Γιάννης | 20/07/2018 - 02:24 μμ
Πηγή: http://www.agronews.gr/ekmetaleuseis/sitira-kai-sporoi/arthro/168539/veltionetai-to-klima-sto-skliro-pano-apo-ta-23-lepta-deihnei-o-septemvrios/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου