Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Κίνδυνος στη ΦΕΤΑ-Δεν πρέπει να περάσει η CETA στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.


-Όμιλος ΦΕΤΑΣ συστήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών καθηγητών, αλλά και σημαντικών προσώπων που ενδιαφέρονται ενεργά για το εθνικό μας προϊόν.

-Η αφορμή ήταν η δημοσιοποίηση των συμφωνιών της ΕΕ με τρίτες χώρες και κυρίως με τον Καναδά(CETA) και την Ν. Αφρική (SADC) με τις οποίες δεν αναγνωρίστηκε επίσημα πλέον, η μοναδική ταυτότητα της Φέτας σε αντίθεση με όλα τα αντίστοιχα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της ΕΕ.

-Η προκλητική και διακριτική αυτή μεταχείριση του εθνικού μας προϊόντος είναι άδικη και υποτιμητική για τη χώρα μας και αγνοεί θεμελιώδη κοινοτικά δικαιώματά μας, τα οποία μάλιστα έχουν επικυρωθεί με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Δεν ακυρώνει όμως μόνο το Ευρωπαϊκό μας κεκτημένο αλλά υποσκάπτει την καλή φήμη του εθνικού μας προϊόντος ενώ δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και παραπληροφόρησης των καταναλωτων.

-Οι συμφωνίες όμως αυτές, παρότι εγκρίθηκαν από τις κυβερνήσεις ολων των Κρατών Μελών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χρειάζεται να επικυρωθούν και από τα εθνικά Κοινοβούλια. Έτσι ο σκοπός του Ομίλου είναι αφ ενός να πείσει όλους του βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να τις επικυρώσουν όταν θα έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή αφ ετέρου να ευαισθητοποιήσει όλους τους Έλληνες πολίτες, στο εσωτερικό και εξωτερικό, ότι η υπερψήφιση τους δεν θα είναι μόνο καταστροφική για το μέλλον του Εθνικού μας προϊόντος και του κλάδου των Κτηνοτρόφων, αλλά θα ισοδυναμεί με τη διαγραφή ενός κομματιού της Ιστορίας και της Εθνικής μας κληρονομιάς που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει.

-Αποτελεί κατά συνέπεια εθνική υποχρέωση ολων μας και κυρίως των Ελλήνων Βουλευτών να προστατέψουν την ταυτότητα της Φέτας και καθήκον όλων των Ελλήνων να πιέσουν, με κάθε νόμιμο μέσο, όλους τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους να μην επικυρώσουν, τις συμφωνίες όταν θα έλθουν στη Βουλή.

-Μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ ο πρόεδρος του Ομίλου και Ομότιμος Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι ενήμεροι και σε εγρήγορση, με σκοπό να μην ψηφισθεί η συμφωνία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

-Για το σκοπό αυτό θα γίνουν και ημερίδες σε περιοχές της Ελλάδας με αρχή από τα Ιωάννινα.
«Ο Όμιλος Φίλων Φέτας καλεί όλους του Έλληνες να μπουν στην ιστοσελίδα του στο www.fetasos.grνα γίνουν μέλη του χωρίς καμία υποχρέωση και να στηρίξουν την τελευταία αυτή προσπάθεια, για τη διαφύλαξη της ταυτότητας της Φέτας», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Ανυφαντάκης.

-Και επιτέλους πότε θα συσταθεί και θα λειτουργήσει ουσιαστικά τη Διεπαγγελματική Οργάνωση ΦΕΤΑΣ;

πηγη ΕΡΤ
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/agrotika/199164/kindynos-sti-feta-den-prepei-na-perasei-i-ceta-sto-elliniko-koinovoylio

Δεν υπάρχουν σχόλια: