Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Κανονικά θα πληρωθούν τα δικαιώματα όσων ακινήτων δεν έχουν Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ).

Αποστόλου: Αποφάσισε πληρωμή δικαιωμάτων αγροτεμαχίων και χωρίς Α.Τ.ΑΚ

-Οι αγρότες έχουν την υποχρέωση να τον προσκομίσουν μέχρι την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ της επόμενης χρονιάς, με ταυτόχρονη προσκόμιση συμβολαίου μίσθωσης τετραετούς διάρκειας, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

-Παράλληλα, κάλεσε τους αγρότες να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις των αγροτεμαχίων τους, είτε έχουν είτε δεν έχουν Α.Τ.ΑΚ. μέχρι τις 15 Μαΐου και πρόσθεσε πως όλα τα ιδιόκτητα ή μισθωμένα αγροτεμάχια που έχουν Α.Τ.ΑΚ και υποχρεούνται να τον δηλώσουν μέχρι 15/05/2018 θα πληρωθούν κανονικά.

"Η προσπάθειά μας για τη διασφάλιση των άμεσων ενισχύσεων στην Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020, παράλληλα με τη σύσταση το Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για υποχρεωτική αναγραφή του Α.Τ.ΑΚ. στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, οδήγησαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην απόφαση να καλέσει τους αγρότες που υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους, να συμμορφωθούν" δήλωσε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός και συμπλήρωσε ότι "από τις πρώτες μέρες εφαρμογής της σχετικής οδηγίας προέκυψαν προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις μισθωμένων αγροτεμαχίων".
Πηγή:https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/agrotika/200139/apostolou-apofasise-pliromi-dikaiomaton-agrotemaxion-kai-xoris-a-t-ak

Δεν υπάρχουν σχόλια: