Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Προσπάθησαν να εισάγουν από την Βουλγαρία λαθραία πακέτα τσιγάρα, ποσότητες πετρελαίου, αλκοολούχα ποτά, και συνελήφθησαν στο Τελωνείο του Προμαχώνα έξη (6) άτομα.


-Στο πλαίσιο καθημερινών και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, συνελήφθησαν χθες (13 Μαρτίου 2018) στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 6 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

-Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν:

-Ένας 56χρονος υπήκοος Ρουμανίας , καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 73 λίτρα πετρελαίου σε δοχεία, χωρίς να καταβληθ ούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

-Ένας 32χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχ ει εισάγει και να μεταφέρ ει με όχημα, 85 πακέτα τσιγάρων , χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

-Ένας 42χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς διαπιστώθηκε να έχ ει εισάγει και να μεταφέρ ει με όχημα, φιάλες με συνολικά 20,1 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να καταβληθ ούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

-Ένας 34χρονος υπήκοος Βουλγαρίας , καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα , 80 λίτρα πετρελαίου σε δοχεία, χωρίς να καταβληθ ούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

-Ένας 53χρονος υπήκοος Π.Γ.Δ.Μ. , καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, φιάλες με συνολικά 17,7 λίτρα αλκοολούχων ποτών , χωρίς να καταβληθ ούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

-Ένας 61χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 22 φιάλες με συνολικά 15,4 λίτρα αλκοολούχων ποτών , χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

-Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως και τα παραπάνω οχήματα ως μέσα τέλεσης λαθρεμπορίας.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου συνεχίζονται. Δεν υπάρχουν σχόλια: