Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ο Δήμος Δοξάτου τίμησε τους ευεργέτες του, Χρήστο και Γαλάτεια Κρικοπούλου.


                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν των ευεργετών του Δήμου μας Χρήστου και Γαλάτειας Κρκοπούλου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Δράμας και τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμπακίου.



-Μετά από 20 χρόνια αποδόθηκαν για πρώτη φορά οι δέουσες τιμές, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Καλαμπακίου και απονεμήθηκαν τα τρία χρηματικά δώρα που ορίστηκαν από την εκλιπούσα Γαλάτεια Κρικοπούλου.

-Τα δώρα έλαβαν ως ορίζει η διαθήκη η Φωτεινή Πατέλη του Αθανασίου ως το κορίτσι που αποφοίτησε από την τελευταία τάξη του Λυκείου Καλαμπακίου και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη της, ο Γρηγόρης Συμεωνίδης του Ανέστη ως το αγόρι που αποφοίτησε από την τελευταία τάξη του Λυκείου Καλαμακίου και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη του και ο πατήρ Αλέξιος εφημέριος στον ιερό ναό Αγίου  Γεωργίου Καλαμπακίου ως εκπρόσωπος της εκκλησίας.

-Τα δώρα επιδόθηκαν στους ευεργετηθέντες από τους Διευθυντές Βθμιας και Αθμιας Εκπαίδευσης Κο Σπύρο Κιουλάνη, και Κο Ανδρέα Σαλπιγγίδη καθώς και από το Δήμαρχο Δοξάτου Κο Δημήτριο Δαλακάκη.  

-Την εκδήλωση προλόγισε ο Αθανάσιος Δαδινίδης Γενικός Γραμματέας του Μορφωτικού Πολιτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμπακίου ο οποίος ανέγνωσε δημοσίως τη διαθήκη της εκλιπούσας.

-Ο δήμαρχος Δοξάτου παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό εσόδων και εξόδων του κληροδοτήματος και δήλωσε την πρόθεσή του τόσο να εκπληρώσει τις τελευταίες επιθυμίες της ευεργέτιδος όσο και να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό την περιουσία του κληροδοτήματος προς όφελος των δημοτών. 

-Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό σύνολο από καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας με μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων Ποιητών και Εικαστική Απεικόνιση επιλογής έργων ζωγραφικής τέχνης από τον εικαστικό δημιουργό Κο Γιάννη Δημητράκη.

-Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας Κο Νίκο Γιαμαλή, Κο Τάσο Ευδοκίου, Κο Ηρακλή Σιδέρη, Κο Βασίλη Τριανταφύλλου και Κα Έλσα Σκλαβάκη καθώς και τις μαθήτριες Σταυρούλα Βασιλακάκη και Ελένη Παπαδοπούλου για τις ευχάριστες στιγμές μουσικής δημιουργίας που μας χάρισαν.

-Ευχαριστούμε επίσης τον διευθυντή Κο Κωνσταντίνο Μηλιά και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπακίου που φιλοξένησαν την εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου.




Από το Γραφείο Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια: