Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Πρόταση από το Δήμαρχο Δοξάτου Δημήτρη Δαλακάκη για δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων.


Πρόταση από το Δήμαρχο Δοξάτου Δημήτρη Δαλακάκη για δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

-Πρόταση στους Δημάρχους στους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και στον  Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κατέθεσε ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης προτείνοντας τους μια από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος, που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι ανεξαιρέτως, των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

-Συγκεκριμένα προτείνει να αξιοποιήσουν και οι 5 Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από κοινού το οξυμένο παραπάνω πρόβλημα δημιουργώντας καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε χώρο που θα έχει την κοινή αποδοχή και των 5 Δήμων. Η όλη επένδυση λοιπόν θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών από το Ε.Φ. 29/110 ΚΑΕ 2111 στον Ε.Φ. 07/120 ΚΑΕ 2299 «Επιχορήγηση σε Περιφέρειες και Δήμους για λοιπούς σκοπούς».

-Η αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας κρίνεται ως απολύτως επιτακτική διότι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς διογκώνεται ολοένα και περισσότερο ενώ κάθε μέτρο που έχει ληφθεί μέχρι τώρα απεδείχθη αναποτελεσματικό. Μας δίνεται έτσι επιτέλους η δυνατότητα να δώσουμε μια οριστική λύση η οποία θα είναι όχι απλά αποτελεσματική αλλά κυρίως και φιλική για τους τετράποδους φίλους μας.

  Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: