Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου από το Γραφείο του Δημάρχου του Δήμου Δοξάτου με τίτλο «Τα Κάστρα πέφτουν από μέσα»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τα Κάστρα πέφτουν από μέσα»

Είναι γνωστός ο αγώνας που διεξάγει ο Δήμος Δοξάτου για το θέμα του αγωγού ΤΑΡ. Ο Δήμος Δοξάτου  είναι ο μοναδικός φορέας Δημοσίου που αρνείται να υπογράψει πρωτόκολλα εισόδου και να καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση έργων από τον ΤΑΡ, μέχρις ώτου να ευαισθητοποιηθεί η κυβέρνηση και να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η απόφαση του τέως Υπουργού Μανιάτη.

Και ενώ λοιπόν πέρυσι με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο έκρινε την υπόθεση ιδιαιτέρως σοβαρή για τα συμφέροντα του Δήμου και καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και ενώ εδώ και δύο χρόνια το δημοτικό συμβούλιο πήρε τέσσερις ομόφωνες αποφάσεις κατά του ΤΑΡ, την προηγούμενη μόλις εβδομάδα η «Ηνωμένη Αντιπολίτευση», ήτοι η παράταξη Χατζηλαζάρου- Παπάζογλου και Αποστατών έκανε και πάλι το θαύμα της, βαφτίζοντας το ψάρι κρέας.

Την  Τετάρτη 2/11/2016 –μετά από πολλαπλές αναβολές- επρόκειτω να εκδικαστεί η υπόθεσή μας στο υψηλότερο δικαστήριο της Χώρας, ήτοι ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και φυσικά ο Δήμος Δοξάτου λόγω της φύσης της υπόθεσης χρειαζόταν σοβαρή εκπροσώπηση.

 Την 29/10/2016 συγκλήθηκε κατεπειγόντως το δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει περί αμοιβής του δικηγόρου. Η Ηνωμένη Αντιπολίτευση καταψήφισε την αμοιβή για την παράσταση του δικηγόρου(!). Ο κος Χατζηλαζάρου πρότεινε να γίνει συνάντηση με τον ΤΑΡ την Δευτέρα στην οποία θα καλούσε ο ίδιος και την ανάδοχο της Μελέτης του Βιολογικού καθαρισμού εταιρία «ΝΑΜΑ», προκειμένου να εξευρεθεί δήθεν λύση και να αποφασίσει τελικώς το δημοτικό συμβούλιο την ίδια ημέρα ήτοι την Δευτέρα 31/10/2016, με το σκεπτικό πως αν δεν βρισκόταν λύση ως τότε θα πηγαίναμε εν τέλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αμείβοντας τον δικηγόρο του Δήμου.

Την Δευτέρα 31/10/2016 δεν παρευρέθησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε ο ΤΑΡ, ούτε η ΝΑΜΑ… ούτε η Ηνωμένη Αντιπολίτευση και η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας.

Το πρωί της  Τρίτης 1/11/2016 συγκαλέσαμε και πάλι το δημοτικό μας συμβούλιο. Η Ηνωμένη Αντιπολίτευση και πάλι δεν παρέστη και η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας συγκαλέσαμε εκτάκτως και πάλι συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για το ίδιο θέμα. Η Ηνωμένη αντιπολίτευση παρέστη και ενώ η δίκη θα διεξαγόταν μόλις την επόμενη ημέρα ήτοι Τετάρτη, καταψήφισε το έκτακτο του θέματος και δεν δέχτηκε καν να το συζητήσει!

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης μέλος της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης διάβαζε έγγραφo του ΤΑΡ με το οποίο η εταιρία  έλεγε ότι ο Δήμος μας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Μετά την λήξη της συνεδρίασης και ενώ πλέον είχε καταψηφιστεί το θέμα, ρώτησα τον κο Παπαζογλου αν καταλαβαίνει τι ψηφίζει… η απόκριση του ήταν «Κλάψε, κλάψε…!!».

Πράγματι ως Δήμαρχος θλίβομαι… Τα κάστρα πέφτουν όντως από μέσα. Προβλέπω ότι λείαν συντόμως σε επόμενη συνεδρίαση η Ηνωμένη Αντιπολίτευση θα ζητήσει και χρήματα από τον ΤΑΡ για έργα. Το μόνο που τους εύχομαι είναι να θέσουν σε καλή μεριά τις τύψεις τους.



 Από το Γραφείο Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια: