Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Συνελήφθη 24χρονος σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου.


-Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της κατοχής, προσφοράς και διάθεσης, μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

-Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν ηλεκτρονικά ίχνη εντός της ελληνικής επικράτειας.

-Τα στοιχεία που προέκυψαν τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

-Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων - δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά, μεταξύ άλλων, τα ηλεκτρονικά ίχνη του 24χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδας.

-Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας, προχθές (09-10-2016), σε οικία του 24χρονου σε περιοχή της Θράκης, από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, κατελήφθη επ’ αυτοφώρω o 24χρονος να διαμοιράζει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε χρήστες του εξωτερικού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6.000) αρχεία με ανάλογο περιεχόμενο.

-Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν ακόμη (8) έρευνες και κατασχέθηκαν συνολικά (6) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τάμπλετ, (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,(3) σκληροί δίσκοι και (3) συσκευές αποθήκευσης USB.

-Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

-Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή.

-Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό να ταυτοποιηθούν οι χρήστες του εξωτερικού, στους οποίους ο 24χρονος διαμοίραζε το επίμαχο υλικό και να ενημερωθούν οι αλλοδαπές διωκτικές αρχές.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής ( application ) για έξυπνα τηλέφωνα ( smart phones ): CYBER ΚΙ D

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR.


Δεν υπάρχουν σχόλια: