Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Το Καλαμπάκι στην εποχή του κορονοϊού.

-Μία ξεχωριστή ημέρα ξημέρωσε σήμερα στο Καλαμπάκι, μετά από τα χθεσινά μέτρα που ελήφθησαν για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού. Μία θαυμάσια ηλιόλουστη ημέρα σήμερα Σαββάτο 14 Μαρτίου 2020  και σε μία βόλτα στο κέντρο του χωριού, διαπιστώνεις ότι τα καφενεία όπου άλλοτε μαζευόταν ο κόσμος για τον πρωϊνό καφέ είναι κλειστά.

-Επίσης μπορείς να δείς μερικούς δημότες να περιφέρονται στους κεντρικούς δρόμους του Καλαμπακίου αναζητώντας κάποιο στέκι να πιούνε τον καφέ τους αλλά δυστυχώς τα πάντα είναι κλειστά.
-Τα μόνα καταστήματα που είναι ανοικτά είναι τα καταστήματα τροφίμων Σούπερ Μάρκετ όπου παρατηρείται μία ασυνήθιστη και αυξημένη κίνηση, και τα εμπορικά καταστήματα.
-Σ ́ αυτή τη δύσκολη, για όλους μας περίοδο, λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού και την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του, πρέπει να δείξουμε Ψυχραιμία, Υπομονή, αλλά πάνω απ’ όλα Πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών και των αρμόδιων αρχών.
-Μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί κάποιο κρούσμα στην περιοχή μας ή στους πέριξ της Δράμας Νομούς, αλλά εφιστάται η προσοχή και συμμόρφωση στις οδηγίες.
-Παραμένουμε σπίτια μας και ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος να βοηθήσει- και μπορεί να βοηθήσει,  ώστε η αντιμετώπιση του κορωνοϊού να είναι αποτελεσματική και η διάδοσή του να περιοριστεί στο ελάχιστο.
-Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή μας και πολύ περισσότερο δεν έχουμε το δικαίωμα να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τις ζωές των συμπολιτών μας.
-Η προστασία του εαυτού μας των οικείων και των συμπολιτών μας είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.
-Σίγουρα μπορούμε να αντέξουμε 15-20 ημέρες, προκειμένου να αποτρέψουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε για τον άνθρωπο τον τελευταίο αιώνα.
-Ο αυτοπεριορισμός και η πιστή τήρηση των μέτρων, είναι η λύση για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού.
-Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε – Μένουμε σπίτια μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια: