Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Φούσκωσε ο χείμαρρος Καλλιφύτου και κατέβασε νερό το «τσάϊ» Καλαμπακίου.

-ΓΙΑ ΑΛΛΗ μια φορά, η έντονη βροχόπτωση στην πόλη της Δράμας, έφερε ορισμένα από τα γνωστά προβλήματα. Η νεροποντή της Κυριακής δημιούργησε μικροπροβλήματα στο οδικό δίκτυο εντός της πόλης όπως να βγάλει χαλίκια σε ορισμένα σημεία και να εμφανιστούν και πάλι κάποιες λακκούβες.
-Παρ’ όλα αυτά, γεγονός είναι ότι αποφεύχθηκαν ευτυχώς πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους, καθώς τόσο η Πολιτική Προστασία του Δήμου σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΔ, είχαν ήδη καθαρίσει φρεάτια και άλλα επικίνδυνα σημεία.
-Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι, για άλλη μια φορά, έκλεισαν οι δύο ιρλανδικές γέφυρες στην πόλη. Η μία από την ανατολική πλευρά στον χείμαρρο της Καλλιφύτου ανεβαίνοντας από την οδό 1ης Ιουλίου προς το Πανόραμα και η άλλη στην περιοχή του Αρκαδικού, εκεί όπου συναντούνται ο χείμαρρος Καλλιφύτου με το ποτάμι της Αγίας Βαρβάρας.
-Αιώνιο πρόβλημα που κάποια στιγμή ίσως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.
-Οι δύο γέφυρες έκλεισαν το πρωί της Δευτέρας χθες μετά από ειδοποίηση από την Τροχαία Δράμας, καθώς εδώ και πάνω από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη νέα ισχύουσα νομοθεσία, η ευθύνη των χειμάρρων έχει περάσει από τους Δήμους στις Περιφέρειες.
-Εν τω μεταξύ χαρακτηριστικό είναι το φούσκωμα των υδάτων στον χείμαρρο "τσάϊ" Καλαμπακίου.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: