Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Δήμου Δοξάτου σχετικά με τα μέτρα κλειστών σχολείων που ελήφθησαν λόγω κορονοϊού.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                  
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Καλαμπάκι: 11/03/2020
                                            Δελτίο Τύπου
            Με νηφαλιότητα απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού
-Ο Δήμος Δοξάτου ανακοινώνει ότι θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) όπως επίσης ΚΔΑΠ, κέντρα ξένων γλωσών, φροντιστήρια και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές για τις επόμενες 14 ημέρες, ήτοι μέχρι και 24.03.2020, με βάση την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ16838/10-03-2020 (ΦΕΚ 789/τ.Β΄/10-03-2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση.
-Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται: α) οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες, καθώς και, κατά περίπτωση, β) οι ερευνητικές δραστηριότητες, γ) η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και δ) η λειτουργία των εστιών στέγασης.
-Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους και έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στους πολίτες.
-Ψυχραιμία, πρόληψη και αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο βασίζεται η προστασία των πολιτών από την περαιτέρω διασπορά κρουσμάτων.
-Η Διοίκηση του Δήμου παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις και θα ανακοινώνει κάθε νέο μέτρο που θα κριθεί αναγκαίο από την επιστημονική κοινότητα και ιδιαίτερα από τα αρμόδια κρατικά κέντρα που διαμορφώνουν το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο Δήμαρχος Δήμου Δοξάτου
    Θεμιστοκλής Ζεκερίδης




Δεν υπάρχουν σχόλια: