Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου συνελήφθησαν τρείς (3) διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, με Ι.Χ.Ε.αυτ/τα εκ των οποίων το ένα κλεμμένο, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δώδεκα (12) λαθρομετανάστες.

-Συνελήφθησαν χθες (30-12-2019) στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου, από Αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, τρείς (3) διακινητές, ένας 26χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί ηλικίας , 29 και 15 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
-Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί σε επαρχιακή οδό πλησίον του οικισμού Διαλαμπής, Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
-Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής –Ξάνθης, Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
-Στη συνέχεια, το όχημα εισήλθε στον οικισμό Κεσσάνης, όπου προσέκρουσε σε κάγκελα περίφραξης, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Άμεσα οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 29χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.
-Από την Αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 9-12-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ανήκουν σε άλλο όχημα.
-Σημειώνεται επίσης ότι ο 29χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Πέπλου – Κήπων, Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 15χρονο, ο οποίος ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.
-Άμεσα οι Αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 15χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
-Σημειώνεται ότι ο 15χρονος στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης.
-Κατασχέθηκαν συνολικά τρία οχήματα.
-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Ξάνθης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: