Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Στους νομούς Έβρου και Ροδόπης συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι με Ι.Χ.Ε.αυτ/τα, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα τέσσερις (14) λαθρομετανάστες.

-Συνελήφθησαν χθες (8-12-2019), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από Αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 24 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.
-Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Προβατώνα), Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 24χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς .
-Στο ύψος του κόμβου Μαΐστρου το όχημα ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.
-Σημειώνεται ότι ο 24χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.
-Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 22χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους Αστυνομικούς .
-Λίγο πιο κάτω ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
-Σημειώνεται ότι ο 22χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
-Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.
-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: