Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Συνελήφθησαν στην Ε.Ο.Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής στο πλαίσιο συντονισμένης Αστυνομικής επιχείρησης δύο (2) αλλοδαποί 40 & 45 ετών, μέλη συμμορίας τα οποία μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 6 κιλά ηρωίνης.

Κατασχέθηκαν, 6.200 γραμμάρια ηρωίνης, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τα χρηματικά ποσά των 5.505 ευρώ, 6.120 λιρών Τουρκίας και 500 δολαρίων Η.Π.Α., κινητά τηλέφωνα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας..
-Συνελήφθησαν χθες (5-8-2019) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) μέλη σπείρας, τα οποία εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 6 κιλά ηρωίνης.
-Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 40 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 46χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος της σπείρας, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.
-Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει ηρωίνη από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση.
-Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, κινούμενοι στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής με κατεύθυνση την Κομοτηνή και να μεταφέρουν ποσότητα ηρωίνης.
-Συγκεκριμένα, σε ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, εντόπισαν δώδεκα (12) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 6.200 γραμμαρίων, κάποιες από τις οποίες βρέθηκαν εντός σακιδίου και άλλες επιμελώς κρυμμένες σε χώρο του οχήματος.
-Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε επίσης ότι η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών επρόκειτο να παραδοθεί στον 46χρονο συνεργό τους, στην πόλη της Κομοτηνής.
-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 5.505 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και κάρτες κινητής τηλεφωνίας.
-Συνολικά κατασχέθηκαν, 6.200 γραμμάρια ηρωίνης, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τα χρηματικά ποσά των 5.505 ευρώ, 6.120 λιρών Τουρκίας και 500 δολαρίων Η.Π.Α., κινητά τηλέφωνα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας.
-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: