Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Κέντρο φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης-Κυριάκος Χατζηκοσμίδης στο Καλαμπάκι.

-Ένα πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπευτικής Αποκατάστασης λειτουργεί στο Καλαμπάκι σε ένα άνετο σύγχρονο κτίριο επί της οδού Κανάρη 7 απέναντι από το νέο μέγαρο του Δημαρχείου Δήμου Δοξάτου, υπεύθυνος του οποίου είναι ο Χατζηκοσμίδης Κυριάκος ο οποίος είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Θεσ/νίκης, και έχει εξειδικευτεί στις νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες.
-Καθημερινώς κατακλύζεται το Κέντρο Φυσικοθεραπείας  στο Καλαμπάκι από εκατοντάδες άτομα από όλη την Ελλάδα με προβλήματα ορθοπεδικά, νευρολογικά, ρευματολογικά, κάθε ηλικίας που βρίσκουν πλήρη θεραπεία με την φροντίδα και την μεθοδολογία του καταξιωμένου Φυσιοθεραπευτή κ.Χατζηκοσμίδη Κυριάκου... επίσης εφαρμόζεται πλήρη θεραπεία για γυναικολογικές, παιδιατρικές, πνευμονολογικές, δερματολογικές, ουρολογικές, αναπνευστικές και καρδιολογικές παθήσεις.
-Στον άνετο και σύγχρονο χώρο με την βοήθεια του έμπειρου προσωπικού που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς αντιμετωπίζουν με πλήρη επιτυχία από τις πιο απλές έως και τις πιο βεβαρυμμένες περιπτώσεις.
-Με τα σύγχρονα και σημαντικότερα μηχανήματα ειδικών θεραπειών που διαθέτει το Κέντρο, συνεργάζεται και με αθλητές, τόσο σε θέματα ενδυνάμωσης όσο και σε αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων.
-Οι πρακτικές εφαρμογές του είναι πραγματικά αμέτρητες.  Χρησιμοποιείται για την ασφαλή και γρήγορη μετεγχειρητική αποκατάσταση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις  όπως συνδεσμοπλαστική πρόσθιου χιαστού, μηνισκεκτομή, συρραφή μηνίσκου, μεταμόσχευση χόνδρου, αρθροπλαστική κ.α. Επίσης χρησιμοποιείται για την ομαλή επιστροφή από τραυματισμούς και κακώσεις όπως θλάσεις, ρήξεις, τενοντίτιδες, κατάγματα κόπωσης κ.α.  
-Σημαντικό επίσης είναι ότι η μέθοδος αυτή επαναπροσδιορίζει το τρόπο που γυμνάζονται και προετοιμάζονται καλαθοσφαιριστές, ποδοσφαιριστές, δρομείς, αλλά και αθλητές κάθε τύπου και επιπέδου.
-Τα σημαντικότερα μηχανήματα ειδικών θεραπειών που διαθέτει το Κέντρο Φυσικοθεραπευτικής Αποκατάστασης είναι τα ακόλουθα:
-Hilterapia Therapy / Piezzo Wave Therapy / ShockWave Therapy (Κρουστικός υπερηχητικός) / Διαμαγνητική αντλία / T-bed / De Tox Θεραπεία / Vita Control Laser / Αποσυμπίεση DOC Σπονδυλικής στήλης.
-Το #ΤBed είναι παγκοσμίως γνωστό, με βραβείο καινοτομίας στη FIBO 2013.
-Είναι ένα ειδικό κρεβάτι χειρισμών, ιδανικό για Μυοσκελετική αξιολόγηση, πρόληψη και αποκατάσταση παθήσεων σπονδυλικής στήλης (Κύφωση, Λόρδωση, Σκολίωση κ.α) και άκρων. 
-Δυνατότητα εξατομικευμένου πρωτοκόλλου θεραπείας με διαδραστικά video. Αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών μέσω Biofeedback και ειδικών χειρισμών. 
Κατάλληλο για θεραπεία οσφυαλγιών, τάσης στους μυς της σπονδυλικής στήλης, συγκριτικό έλεγχο ισορροπίας και νευρομυικής συναρμολόγησης. 
-Η αποθήκευση δεδομένων και προόδου αποκατάστασης γίνεται μέσω ειδικού προγράμματος. 

-Οι ακριβείς προοδευτικές δυνατότητες φόρτισης που δίνει ο διάδρομος, επιτρέπει στους χρήστες να προστατεύσουν αλλά και να επιταχύνουν την διαδικασία επούλωσης μετά από έναν τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση. Παράλληλα, φέρει θετικά αποτελέσματα για τον πόνο και την φλεγμονή, ταχύτερη επαναφορά του εύρους κίνησης και ικανότητα να ενισχυθούν οι μυς ασφαλέστερα και σε κλειστής κινητικής αλυσίδας δραστηριότητες.
-Ο χρήστης φορά ένα σορτσάκι από νεοπρένιο και «σφραγίζεται» γύρω από τη μέση του μέσα σε αεροστεγή θάλαμο ρυθμιζόμενης πίεσης.
-Τέσσερα ηλεκτρονικά συστήματα ζύγισης καθορίζουν διαρκώς την απαιτούμενη ανύψωση που χρειάζεται για την επιθυμητή αποφόρτιση. Μεταβάλλοντας την πίεση του θαλάμου, σε πραγματικό χρόνο, ο ασκούμενος μπορεί να μειώσει το βάρος του μέχρι και 80% σε βήματα του 1% πατώντας απλά ...
                      Διάδρομος-BOOST TREADMILLS
-Διάδρομος αντιβαρύτητας Με τη χρήση της τεχνολογίας της διαφορικής πίεσης του αέρα που χρησιμοποιείται στην NASA(είναι ικανό να υποστηρίζει και να αφαιρεί το Βάρος του σώματος μέχρι και 90%.)Το μοναδικό αυτό ρυθμιζόμενο μηχάνημα αντιβαρύτητας μπορεί να επιτύχει:
*Την ακριβή μείωση των δυνάμεων αντίδρασης του εδάφους.
*Την ελαχιστοποίηση της δυσφορίας που προκαλεί η άσκηση και ενθαρρύνει την κίνηση. *Δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για την εξάσκηση τεχνικών λεπτομερειών. *Επιτρέπει την αύξηση της έντασης της προπόνησης με απόκλιση των επιπτώσεων. Λειτουργική αποκατάσταση: *Επιτρέπει άσκηση στην προεγχειρητική φάση.
*Επεκτείνει το σκεπτικό της «φόρτισης σε ανεκτά επίπεδα», με την δυνατότητα αποδοχής από το 20-80% του βάρους, έτσι οι ασθενείς μπορούν να καθορίσουν ακριβώς πότε η άσκηση είναι επίπονη και πότε όχι, ώστε να ρυθμιστεί η προοδευτικότητα.
*Παρέχει ακριβή μερική φόρτιση μετά από τραυματισμό ή χειρουργείο για την αποκατάσταση της βάδισης, εύρους κίνησης.
*Επιπρόσθετη άσκηση για Βελτίωση Ισορροπίας και νευρομυικού συντονισμού. 
           Πρόγραμμα Νευροαποκατάστασης: 
*Βελτιώνει τον νευρομυικο έλεγχο και προάγει την πλαστικότητα του εγκεφάλου.
*Ενισχύει την ισορροπία και την αυτοπεποίθηση καθώς βελτιώνεται η βάδιση και το μήκος διασκελισμού. *Παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για πολλαπλές δραστηριότητες. *Επιτρέπει υψηλότερα επίπεδα άσκησης και ελέγχου της καρδιαγγειακής λειτουργίας. *Υψηλά επίπεδα άνεσης και μηδαμινός φόβος πτώσεως. Απώλεια βάρους και θεραπεία της παχυσαρκίας:
*Άσκησης σε μεγάλα επίπεδα βαρύτητας για τον έλεγχο του μεταβολισμού του φόρτου εργασίας και της τάσης των μυοσκελετικών δομών, με παράλληλη βελτιστοποίηση της βάδισης και του εύρους κίνησης.
*Άσκηση υπό μικρά επίπεδα βαρύτητας με σκοπό την ελάχιστη αρθρική τάση και πόνο. 
*Επίτευξη πλήρους εύρους κίνησης και εξάσκηση στα φυσιολογικά εύρη κίνησης της άρθρωσης.
*Ενίσχυση του κίνητρου και ενθάρρυνση από την άμεσα αντιληπτή απώλεια βάρους. 
*Ανανεωμένη λειτουργική ικανότητα 
*Βελτιώνει την καρδιαγγειακή και μυοσκελετική υγεία σε άτομα που δεν μπορούν να ασκηθούν φυσιολογικά.
*Απώλεια έως και 155cm από την περιφέρεια του σώματος.
*Δίνει την δυνατότητα ακόμα και σε παχύσαρκα άτομα να τρέξουν. Αποκατάσταση δύναμης και αντοχής ηλικιωμένων ατόμων:
*Άσκησης σε ηλικιωμένα άτομα με ή χωρίς μεγάλη μάζα σώματος.
*Ενδυνάμωση και βελτίωση του συντονισμού, προστατεύοντας τις γύρω αρθρώσεις. 
*Μειώνει την πιθανότητα πτώσεως, αυξάνει την λειτουργική ικανότητα και πεποίθηση ηλικιωμένων ατόμων.
-Αξιοσημείωτο επίσης είναι να αναφέρουμε ότι η Εθνική Ελλάδος στο βόλλευ ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, διεθνείς παίκτες από όλο το χώρο του αθλητισμού κυριως Ιταλία Ρωσία Ουκρανία Γιουγκοσλαβία και Βουλγαρία έρχονται για αποκατάσταση στο Κέντρο Αποκατάστασης στο Καλαμπάκι… επίσης υπάρχουν καινοτομίες στη καινοτόμο θεραπεία με diamagnetic pump-hilterapia therapy-hiro TT-piezo wave therapy-καινοτόμο laser για δερματοπάθειες καθώς και σύγχρονα μηχανήματα αποκατάστασης όπως vector up press leg και διάδρομος αντιβαρύτητας(έκτος (6-ος) στο κόσμο και μοναδικός στην Ευρώπη)… στα πιό πολλά μηχανήματα καινοτομίας υπάρχει αποκλειστικότητα στο Κέντρο, όπως διαμαγνητική αντλία -hilterapia hiro tt-boosttreadmills διάδρομος αντιβαρύτητας και αποσυμπίεση σπονδυλικής στήλης DOC και εξωσωματική λιθοτριψία(shock wave therapy)-ισοκινητικό δυναμόμετρο(hymac norm cybex)και ο καινοτόμος πελματογράφος που ελέγχει στατική και δυναμική ανάλυση βάδισης καθώς και το καινοτόμο κρεβάτι tbed..το μοναδικό κρεβάτι με IQ...για ανάλυση σπονδυλικής στήλης άνω και κάτω άκρων και η μοναδικά στην Ελλάδα θερμογραφία (thermografia) για έλεγχο και ανάλυση φλεγμονών στο σώμα μας… ένα ισχυρό εργαλείο στο χώρο της υγείας και αποκατάστασης… επίσης τέλος υπάρχουν δύο κρυοθεραπείες για καινοτόμες θεραπείες που φτάνουν στους -32 βαθμούς η μία και η νέα στους -52 βαθμούς Κελσίου..
-Σύντομα θα υπάρχουν στον ήδη υπάρχοντα  χώρο περιμετρικά και θερμά λουτρά σε συνδιασμό με ψυχρά λουτρά (ακόμη μια καινοτομία σε όλη την Ευρώπη), σε σύνολο όλο το Κέντρο εμβαδού  690 τετραγωνικών μέτρων με τα λουτρά να φτάσει 990 τετραγωνικά μέτρα μαζί με την λασποθεραπεία που θα γίνεται και την παραφινοθεραπεία.
-Αυτά και άλλα πολλά σύγχρονα μηχανήματα με την εμπειρία και μεθοδολογία του Χατζηκοσμίδη Κυριάκου και των συνεργατών του, εγγυώνται μια πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος που σας απασχολεί.
-Ραντεβού για επισκέψεις θα βρείτε στα τηλέφωνα 2521 052444 και 6974709525 και το ωράριο λειτουργίας είναι εργάσιμες ημέρες από 10.00΄π.μ. έως 10.00΄μ.μ.











Δεν υπάρχουν σχόλια: