Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Ένας 38χρονος Καναδός, που καταζητείται στην Πολωνία, συνελήφθη στον Προμαχώνα Σερρών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

-Ο 38χρονος, με καταγωγή από τον Παναμά, συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής από Έλληνες αστυνομικούς, στον έλεγχο διαβατηρίων, πριν περάσει σε βουλγαρικό έδαφος. Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
-Ο συλληφθείς κατηγορείται για εμπλοκή σε διακίνηση τεράστιων χρηματικών ποσών, μέσω τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε εταιρείες, στις οποίες ο ίδιος φέρεται ως κορυφαίο στέλεχος, σύμφωνα με έγγραφα των δικαστικών αρχών της πολωνικής πόλης Βρότσλαβ. Την περίοδο 2016-2018 διακινήθηκαν συνολικά κεφάλαια ύψους 240 εκατ. δολαρίων, 110 εκατ. ευρώ, 2,5 εκατ. βρετανικών λιρών και 180 χιλιάδων πολωνικών ζλότι, τα οποία χαρακτηρίζονται «προϊόν εγκλήματος», καθώς φαίνεται να συνδέονται με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα.
-Ο 38χρονος Καναδός οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ για την έκδοσή του στην Πολωνία θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: