Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Υπ΄αριθ.57 Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση» με θέμα «Η καθαριότητα στο Δήμο Δοξάτου: αλήθειες και ψέματα»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 57

Η καθαριότητα στο Δήμο Δοξάτου: αλήθειες και ψέματα.



Την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017, στις 12:45 λάβαμε sms για έκτακτο Δ.Σ. στις 19:00.

Παρόντες στην αίθουσα του Δ.Σ. στο Καλαμπάκι ήταν 10 Δ.Σ. (έξι από την συμπολίτευση, 2 από τη μείζονα αντιπολίτευση και 2 από την Α.Π.). Παρόντες επίσης ήταν και  3 ιερείς, 4 δημότες και δύο πρόεδροι Τ.Κ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με: τον Κ.Δ.Κ. άρθρο 96 παράγραφος 3 και τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. άρθρο 7 παράγραφος 3, «αν μετά από δύο συνεχείς προσκλήσεις το Συμβούλιο δεν έχει απαρτία, συνεδριάζει ύστερα από τρίτη πρόσκληση και λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα θέματα που είχαν εγγραφεί στην αρχική ημερήσια διάταξη, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα αποτελούν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του. Στην τρίτη πρόσκληση γίνεται ειδική αναφορά των ανωτέρω.»

Η εν λόγω πρόσκληση δεν ανέφερε κάτι τέτοιο.  Επίσης, δεν υπήρξε ποτέ 2η πρόσκληση. Τα ανωτέρω τα αναφέραμε πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Σας ενημερώνουμε ότι καταθέσαμε προσφυγή στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.

Το κυρίαρχο θέμα της έκτακτης πρόσκλησης ήταν η καθαριότητα στο Δήμο Δοξάτου:

·         διαπίστωση αδυναμίας εκτέλεσης μέρους της συλλογής των απορριμμάτων με ίδια μέσα.

Αναβλήθηκε, διότι δεν μπορούσε να ψηφιστεί, γιατί θα έπρεπε, για να ληφθεί απόφαση, να το υπερψηφίσουν 14 τουλάχιστον Δ.Σ., ενώ στην αίθουσα υπήρχαν μόνο 10 παρόντες.

·         έγκρισης προμήθειας μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου τύπου πρέσας 16 κ.μ.

Αναβλήθηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου και ψήφους 8 υπέρ (συμπολίτευση και μείζων αντιπολίτευση- αλήθεια, τα ¨βρήκατε¨, δήμαρχε; Πού πήγε η ενωμένη αντιπολίτευση; Θα πείτε επιτέλους καμία αλήθεια;) και 2 κατά (Ανοιχτή Παρέμβαση). Η πρόσκληση ανέφερε το επείγον του θέματος!!!!!!!!!!!

Η πρόταση κατατέθηκε εκ του πονηρού, διότι, αν λαμβάναμε απόφαση για την προμήθεια μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου, δεν θα μπορούσαμε να προβούμε στην 5η τροποποίηση προϋπολογισμού, ως ήθελε ο Άρχοντας μας.

·         5η τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Δοξάτου οικονομικού έτους 2017.

Τα παρακάτω ήταν τα κύρια σημεία της πρότασης του Δημάρχου:

Ι.Ν Α.Αθανασίου  Δοξάτου
20.000,00
Το -σημαίνει μείωση ή κατάργηση κωδικού και επομένως χωρίς χρήματα
Ι.Ν Αγ.Παρασκευής  Αγ.Αθανασίου
20.000,00
Ι.Ν  Αγ. Γεωργίου Καλαμπακίου
20.000,00
ογκώδη
-38.000,00
Μίσθωση απορριμματοφόρων
60.000,00
live streaming
5.000,00
απορριμματοφόρο
-75.000,00
Προμήθεια JCB
20.000,00
Τρακτεράκια
12.000,00

Πήραμε το λόγο και εξηγήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσα προβλήματα στη συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων, να έχουμε τόσο κακό και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, να έχουμε

τόσα προβλήματα με την ύδρευση και την άρδευση, με τα χόρτα να μας έχουν κατακλύσει, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι μας στην καθαριότητα να είναι απλήρωτοι και εμείς να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους τροποποιήσεις δίνοντας χρήματα σε ναούς. Επίσης, δηλώσαμε ότι πιστεύουμε στον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος. Αναρωτήθηκε άραγε κανείς σας τι να σημαίνει αυτό;

Και άρχισε η αγόρευση του Δημάρχου, σαν σε δικαστήριο, με δικαστές τους σεβαστούς μας ιερείς (2 εκ των 3). Δεν θα ασχοληθώ με τα του δημάρχου ιδιαιτέρως, ο άνθρωπος κάνει τη δουλειά του. Πελάτες - ψηφοφόρους ψάχνει να βρει για να στηριχθεί από κάπου. Όμως, δεν ανέχομαι να λέει ψέματα εις βάρος μου και οι σεβαστοί ιερείς μας, ενώ το γνωρίζουν, να μην παίρνουν θέση. Δήλωσε ότι δεν άφηνα να μιλήσουν οι ιερείς και τους διέκοπτα. Ρώτησα λοιπόν ονομαστικά τους ιερείς αν συνέβη αυτό. Φυσικά και το αρνήθηκαν, γιατί δε συνέβη ποτέ. Στην συνέχεια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρίσαμε για τα ψέματα του Δημάρχου.

Ωστόσο, μετά λύπης μου αναφέρω ότι δεν περίμενα και από τους σεβαστούς ιερείς του Καλαμπακίου και του Αγίου Αθανασίου να κάνουν τέτοιου είδους αναφορές και με τέτοιο ύφος. Επισημαίνω λοιπόν και καταθέτω τις παρακάτω σκέψεις μου σε σχέση με όσα αναφέρθηκαν:

·         Είναι τόσο επείγον να δώσουμε χρήματα στους ιερούς ναούς; Πώς και πότε έγινε η εν λόγω αξιολόγηση;

·         Αναφέρθηκε στην αίθουσα η φράση «παπαδαριό και σκουπιδαριό». Σε επίμονη ερώτησή μου ποιος είπε αυτή τη φράση μέσα στο Δ.Σ., φυσικά δεν μπορούσαν να απαντήσουν, γιατί απλούστατα την ανέφερε ο Δήμαρχος επίτηδες μέσα στην αίθουσα, για να με στοχοποιήσει.

·         Δημοτικός Σύμβουλος, πρότεινε να δοθούν χρήματα και στον Ι. Ναό των Κυργίων, μειώνοντας το ποσό των 20.000,00€ από τους άλλους ναούς. Γιατί δεν το δεχθήκατε; Οι άλλοι ιερείς στους τουλάχιστον 10 ακόμα ιερούς ναούς δεν εφαρμόζουν φέτος φιλανθρωπία; 

·         Στην αυλή του Ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής παίζαμε παιδιά. Θυμάμαι ακόμη τον παλαιό ναό που πριν ήταν τζαμί. Πρώτοι τρέχαμε για να συνοδεύσουμε τους νεκρούς ντυμένοι εξαπτέρυγα. Γιατί τυγχάνει το πατρικό μου να απέχει 100m από τον ιερό ναό.

·         Η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός πάνε τόσα χρόνια μαζί. Συμφωνώ μαζί σας, σεβαστοί μου πατέρες. Όμως, σεβαστοί πατέρες μου, συγγνώμη που έχω την άποψη να διαχωριστεί η ¨Εκκλησία¨ από το ¨Κράτος¨ για να έχουν διάφανες και ξεκάθαρες σχέσεις. Για να μην τους εμπαίζει κανείς και τους παρασύρει σε ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν περίμενα τέτοιου είδους αντιδράσεις από μέρους σας προς το πρόσωπο μου, γιατί τόλμησα να πω την άποψη μου που είναι διαφορετική από τη δική σας, τη στιγμή μάλιστα που οι σεβαστοί μου ιερείς του Αγίου Αθανασίου τη γνωρίζουν προ πολλού από συζήτηση μας  στο γραφείο του Ι. Ναού της Αγίας Παρασκευής. Αλήθεια, τότε γιατί δεν δέχθηκα επίθεση; Αυτά κηρύττει ο λόγος του Θεού δια του Ιησού Χριστού μας; Αλήθεια, πόσο θεάρεστο είναι να εκτοξεύονται εναντίον μου κατηγορίες περί αθεΐας και κουμμουνισμού από ¨γνωστούς¨ κύκλους;

·         Σεβαστοί μου πατέρες, ό, τι είμαι το οφείλω στο Θεό και στην Παναγία πρωτίστως και στους ανθρώπους δευτερευόντως (γονείς, αδέλφια, συγγενείς, δάσκαλους και πραγματικούς φίλους).

·         Έχω παντρέψει 12 ζευγάρια και έχω βαφτίσει 5 παιδιά. Πολλά από αυτά στο χωριό μου.

·         Προσεύχομαι κυρίως σε μικρούς ναούς και ξωκλήσια και αυτό είναι κακό;

·         Εργάζομαι στην εκπαίδευση από επιλογή και όχι από ¨ανάγκη¨.

Υ.Γ. 1. Γιατί δεν πληρώνουμε τους απλήρωτους συμβασιούχους εργάτες καθαριότητας που έχουν να πληρωθούν 8 μήνες, έστω και παράτυπα, όπως έκανε κάποτε αντιδήμαρχος και κατηγορείται για αυτό από τον Άρχοντα μας; Πώς αλήθεια ζουν αυτοί οι εργαζόμενοι απλήρωτοι;

2. Αφού τους αγαπάς τόσο πολύ, κ. Δήμαρχε, γιατί θέλεις να δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες;

3. Εμείς τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, έχουμε το θάρρος της γνώμης μας.



Καλαμπάκι, 16-7-2017                                                                        Για την

                                                                              “ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”

                                                                        Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: