Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα στη Δράμα που κατείχαν ποσότητες λαθραίου καπνού και αποξηραμένων φύλλων καπνού.


Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από 3 κιλά λαθραίου καπνού, πάνω από 20 κιλά αποξηραμένων φύλλων καπνού και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

-Συνελήφθησαν χθες (16-11-2016) το μεσημέρι, στο νομό Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 47, 47 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

-Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις (3) δράστες, διότι τους εντόπισαν να κατέχουν ποσότητες λαθραίου καπνού και αποξηραμένων φύλλων καπνού, ενώ όπως προέκυψε, οι δύο από αυτούς, ηλικίας 47 και 32 ετών, προμηθεύτηκαν – παρέλαβαν τις ποσότητες λαθραίου καπνού και αποξηραμένων φύλλων καπνού που βρέθηκαν στην κατοχή τους από τον δεύτερο 47χρονο.

-Αναλυτικότερα, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο δράστες, ηλικίας 47 και 32 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 2.518 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

1 συσκευασία με αποξηραμένα φύλλα καπνού, βάρους 21.900 γραμμαρίων

-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο θερμοκήπιο του άλλου 47χρονου, σε αγροτική περιοχή του νομού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 562 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

2 χειροκίνητες συσκευές γεμίσματος τσιγάρων

-Κατασχέθηκαν επίσης το παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: