Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις εξοχικών κατοικιών και μονοκατοικιών στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.


Από της μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά είκοσι οκτώ (28) περιπτώσεις διαρρήξεων.

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο και τα τρία (3) μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων .

Η λεία τους περιελάμβανε κυρίως χρυσαφικά - κοσμήματα, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και χρηματικά ποσά.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά το (1.045.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και οχήματα.

-Εξαρθρώθηκε, ύστερα από τις εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις εξοχικών κατοικιών και μονοκατοικιών, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

-Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί συνολικά είκοσι οκτώ (28) περιπτώσεις διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες και μονοκατοικίες, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα του τελευταίου πεντάμηνου (Ιούλιος – Νοέμβριος).

-Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν την 25.11.2014 το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και το Διδυμότειχο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου και τα τρία (3) μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 22, 20 και 16 ετών.

-Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

-Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε συστηματική διερεύνηση, στο πλαίσιο της οποίας υπήρχε κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων της αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης.

-Όπως προέκυψε οι τρεις δράστες, τους τελευταίους πέντε μήνες τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε δομημένη και διαρκή δράση, συγκεκριμένη μεθοδολογία και σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών – μονοκατοικιών, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου τα μέλη της να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

-Σύμφωνα με τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), οι δράστες κινούμενοι με οχήματα, επέλεγαν οικίες, όπου διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουν αντιληπτοί από άλλα άτομα. Ακολούθως δύο από αυτούς, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους των σπιτιών, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν κυρίως χρυσαφικά - κοσμήματα, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και χρηματικά ποσά, ενώ κατά τη διαφυγή τους προκαλούσαν επίσης φθορές σε αυτά. Ο τρίτος δράστης ανέμενε εξωτερικά της οικίας, ενεργώντας ως «τσιλιαδόρος», με σκοπό να ενημερώσει τους άλλους δύο σε περίπτωση άφιξης στο σημείο αστυνομικών ή των ιδιοκτητών.

-Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι έχουν διαπράξει συνολικά είκοσι οχτώ (28) διαρρήξεις εξοχικών κατοικιών και μονοκατοικιών, στην Αλεξανδρούπολη, τα Δίκελα, τον Άγιο Κυπριανό και τον Μαΐστρο Έβρου.

-Επιπλέον, από την εγκληματική τους δράση, έχουν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά το (1.045.000) ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν στις οικίες υπολογίζονται πάνω από (11.500) ευρώ.

-Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία από τις παραπάνω διαρρήξεις, οι δράστες προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από περίοικους, χτύπησαν με λοστό, το σκυλί – φύλακα του σπιτιού, τραυματίζοντάς το σοβαρά. 

-Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των δραστών, εντοπίστηκαν:

16 ηλεκτρονικές συσκευές

5 ηλεκτρικά εργαλεία

2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές

1 αλυσοπρίονο

1 σακίδιο

1 χρυσή λίρα

διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα

-Τα παρακάτω αντικείμενα κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

-Κατασχέθηκαν επίσης δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για να διακριβωθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής τους δραστηριότητας.


http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: