Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή της Δράμας, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, δύο Βούλγαροι και ένας Έλληνας, για κλοπή πηνίων και καλωδίων χαλκού από υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ στο Φωτολίβος-Δράμας.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές, διακεκριμένες φθορές, αντίσταση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Κατασχέθηκαν 3 πηνία χαλκού και 20 περίπου μέτρα καλώδια χαλκού, τα οποία αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ.
Κατασχέθηκαν επίσης 2 οχήματα, 2 μαχαίρια και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
-Συνελήφθησαν προχθές και χθες (11/12-11-2014) το απόγευμα και το πρωί, στη ευρύτερη περιοχή του νομού Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις (3) άτομα, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 28 και 50 ετών, και ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές, διακεκριμένες φθορές, αντίσταση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης άλλους δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 23 και 42 ετών, οι οποίοι δεν εντοπίσθηκαν. 

-Ειδικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στο Νομό Δράμας.

-Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντόπισαν την 11-11-2014 το απόγευμα, τους τέσσερις (4) αλλοδαπούς δράστες, να επιβαίνουν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να κινούνται σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους του νομού Δράμας. 

-Στην προσπάθεια τους να τους ελέγξουν, οι δράστες δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και οι τρεις από αυτούς διέφυγαν με το ένα από τα δύο οχήματα, ενώ ο 28χρονος συνελήφθη προβάλλοντας αντίσταση.

-Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ίδιο απόγευμα (11-11-2014) το παραπάνω όχημα και να συλλάβουν, το επόμενο πρωί (12-11-2014), τον 50χρονο, ενώ οι υπόλοιποι δύο δράστες διέφυγαν τη σύλληψη.

-Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα, βρέθηκαν τρία (3) πηνία χαλκού και 20 περίπου μέτρα καλώδια χαλκού σε τεμάχια, τα οποία, όπως προέκυψε, αφαίρεσαν οι δράστες από υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ, σε αγροτική περιοχή του Φωτολίβους Δράμας. Τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα χαλκού, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ. 

-Εντός των οχημάτων και την κατοχή των δραστών, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση των αντικειμένων χαλκού

2 μαχαίρια, συνολικού μήκους 26 εκατοστών το καθένα

6 ζευγάρια γάντια

1 σκούφος

4 κινητά τηλέφωνα

-Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης η εμπλοκή του 34χρονου στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθόσον οι τέσσερις αλλοδαποί δράστες επρόκειτο να μεταφέρουν τα κλοπιμαία σε κτήμα ιδιοκτησίας του, προκειμένου να τα αποκρύψουν, οπότε και συνελήφθη χθες (12-11-2014) το πρωί στη Δράμα. 

-Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: