Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 60 μ. εμπόδια από τον Δραμινό Κώστα Δουβαλίδη.


Ο Δουβαλίδης από την Δράμα έκανε πανελλήνιο στην Πράγα με 7.60.

-Από το στάδιο που δεν θέλει ούτε να βλέπει μπροστά του, στο νέο αγαπημένο του κλειστό στην Ευρώπη. Γιατί η Πράγα σίγουρα θα κατέχει πλέον μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του Κώστα Δουβαλίδη, αφού εκεί πέτυχε το πανελλήνιο ρεκόρ των 60 μ. εμπόδια που κυνηγούσε από την αρχή της σεζόν.

-Ο Δραμινός πρωταθλητής τερμάτισε σε 7.60, κάνοντας πλέον παρελθόν το 7.63 που τον… παίδεψε λίγο. Όσο βέβαια μπορεί να παιδέψει ένα πανελλήνιο ρεκόρ τον Δουβαλίδη, που έχει γίνει πλέον εξπέρ του είδους.

-Ο αθλητής που γυμνάζεται με τον Μπάμπη Σδρόλα προερχόταν από την εμφάνισή του στην Κωνσταντινούπολη, όπου- όπως έχει φροντίσει να ξεκαθαρίσει σε κάθε ευκαιρία- δεν θέλει ούτε να… περπατάει, αφού το «Ατακόι» είναι ένα στάδιο από το οποίο δεν έχει φύγει ποτέ χαμογελαστός.

-Φτάνοντας στην Πράγα, πήγε απευθείας στο κλειστό, στο οποίο ο νέος αγωνιστικός χώρος ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Ο Δουβαλίδης κοίταζε με ορθάνοιχτα μάτια γύρω του, αφού όπως είπε από την πρώτη στιγμή πως είναι ένα από τα πιο απίστευτα στάδια που έχει δει ποτέ. Ο ενθουσιασμός από το μυαλό… κατέβηκε στα πόδια την Τρίτη 25-2-2014, αφού με δύο πολύ δυνατές κούρες, κατάφερε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε αρχίσει να τον εκνευρίζει. Και όλα αυτά στο στάδιο όπου το 2015 θα γίνει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού.

-Οι άγριες διαθέσεις φάνηκαν από τον προκριματικό, όταν ο Δουβαλίδης απείλησε το πανελλήνιο ρεκόρ με 7.66, τερματίζοντας πίσω από τον Dayron Robles. Αυτό που απέφυγε το ρεκόρ στον προκριματικό, το έπαθε στη δεύτερη κούρσα. Ο 27χρονος πέρασε τον τερματισμό σε 7.60, για να καταρρίψει το 7.63 που είχε σημειώσει στις 22 Φεβρουαρίου του 2012 και το είχε ισοφαρίσει φέτος στις 8 Φεβρουαρίου, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

-Ταχύτερος από τον Δουβαλίδη ήταν ξανά μόνο ο Robles, ο οποίος κέρδισε με 7.51, ενώ ο Έλληνας μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τον Andy Pozzi, ο οποίος σημείωσε επίσης 7.60. Η επόμενη εμφάνιση του Δουβαλίδη θα είναι στο μίτινγκ του Βερολίνου, το Σάββατο, όπου θα κάνει την τελευταία του κούρσα πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
-Στην Πράγα αγωνίστηκαν δύο ακόμη Έλληνες αθλητές. Ο Κώστας Νακόπουλος τερμάτισε τέταρτος στη σειρά του με 1.50.90, με τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ να ολοκληρώνει τη σεζόν του κλειστού στίβου, ενώ η Ευθυμία Κολοκυθά ήταν έκτη στο μήκος με 5,99 μέτρα.

http://www.dramania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: