Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα διάρρηξης Ιερού Ναού σε χωριό της Καβάλας.


Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) διαρρήξεις Ιερών Ναών στο νομό Καβάλας.

-Συνελήφθησαν χθες (24-2-2014) το βράδυ, στο 20o χλμ παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα διάρρηξης Ιερού Ναού.

-Εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης, πέντε (5) διαρρήξεις Ιερών Ναών, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Νοεμβρίου του 2013 έως 11-2-2014, στο νομό Καβάλας.

Συγκεκριμένα, χθες (24-2-2014) το απόγευμα, οι δυο ημεδαποί, προσπάθησαν να διαρρήξουν Ιερό Ναό σε χωριό της Καβάλας, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

-Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επιστάμενες αναζητήσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων Καβάλας και Ξάνθης, με αποτέλεσμα, λίγη ώρα αργότερα, να ακινητοποιηθεί το όχημα και να συλληφθούν οι δράστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί, από τέλη Νοεμβρίου του 2013 έως 11-2-2014, διέρρηξαν πέντε (5) Ιερούς Ναούς, στο νομό Καβάλας, αφαιρώντας χρηματικό ποσό 100 ευρώ και μια ηλεκτρονική συσκευή.

-Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα των δραστών, καθώς και την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και το χρηματικό ποσό των 31 Ευρώ.

-Κατασχέθηκε επίσης ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

-Σημειώνεται ότι οι δύο ημεδαποί έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: