Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ: Για Την Ένταξη του έργου με τίτλο «Βελτίωση βατότητας αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Δοξάτου» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ύψους 6.126.000,00 ευρώ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Καλαμπάκι, 04/06/2021

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

 

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

    Ένταξη του έργου με τίτλο «Βελτίωση βατότητας αγροτικού οδικού δικτύου

                     Δήμου Δοξάτου» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»,

                                           ύψους 6.126.000,00 ευρώ

 

-Ένταξη του έργου με τίτλο «Βελτίωση βατότητας αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Δοξάτου» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ύψους 6.126.000,00 ευρώ

-Όταν στις 2 Νοεμβρίου 2020 καταθέταμε την πρόταση για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μήκος αγροτικών δρόμων θεωρήσαμε ότι το ποσό των 6.126.000,00 ευρώ που προτείναμε ίσως θα ήταν απαγορευτικό για το μέγεθος της δαπάνης σε σχέση με το Δήμο μας.

-Παρόλα αυτά μετά σε επίσκεψή μας στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου, αποσπάσαμε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα την υπόσχεση για τον έλεγχο της δυνατότητας χρηματοδότησης του έργου.

-Το έργο αφορά στη βελτίωση βατότητας υφιστάμενου αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Δοξάτου, συνολικού μήκους 134 χλμ. περίπου. Στόχος μας, η ασφαλής εξυπηρέτηση των δημοτών μας στην προσπέλαση των καλλιεργειών τους. Οι οδοί εξυπηρετούν τη λειτουργία της σύνδεσης καθαρά αγροτικών εκτάσεων με τοπικά διαμερίσματα, εξυπηρετώντας παράλληλα την προσπέλαση στα παρακείμενα αγροκτήματα σε όλο το Δήμο.

-Μετά την ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανού Πέτσα, για την χρηματοδότηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 40,17 εκατομμυρίων € που διατέθηκαν στον Άξονα Προτεραιότητας “Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σε όλη τη χώρα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ικανοποίηση του αιτήματός μας από τον Υπουργό.

-Για να επιτευχθούν όλα αυτά χρειάστηκε η άοκνη προσπάθεια των εργαζόμενων στην τεχνική υπηρεσία και της Αντιδημάρχου των Τεχνικών Έργων σε συνεργασία με τους συμβούλους του Δημάρχου, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

-Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπλούχο για την συνδρομή στην προσπάθειά μας και οπωσδήποτε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κύριο Στυλιανό Πέτσα ο οποίος άκουσε τα επιχειρήματά μας και ικανοποίησε το αίτημά μας.

 

                                                                     Η Διοίκηση του Δήμου


Δεν υπάρχουν σχόλια: