Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι με Ι.Χ.Ε.αυτ/τα προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δώδεκα (12) λαθρομετανάστες.

 

-Συνελήφθησαν χθες (13-11-2020), στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, από Αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.
-Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.
-Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε στην πόλη της Ξάνθης με τη συνδρομή Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο δράστης προωθούσε με το παραπάνω αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
-Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
-Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.
-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: