Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση από τον Ιερό Ναό Αγ.Γεωργίου Καλαμπακίου σχετικά με την λειτουργία ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας.


-Με πόνο ψυχής και αισθήματα απέραντης θλίψης ο Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου, ανακοινώνει τα εξής: Όλες οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος θα τελεσθούν κανονικώς, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς τη συμμετοχή των ευλαβών ενοριτών μας, μετά απο σχετική κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργ. Παιδείας και Θρησκ. και Υγείας με αριθ. πρωτ.23093.
-Κατά την Μ. Παρασκευή, μετά την ακολουθία της Αποκαθήλωσης στίς 11:00 π.μ. ο Ναός θα παραμείνει ανοιχτός έως τις 14:00μ.μ.
-Σημειώνεται δε, οτι η ακολουθία της περιφοράς του Επιταφίου δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς και η χρήση των μεγαφώνων καθ' όλη τη Μ. Εβδομάδα όπως ορίζεται στο σχετικό Νομοθετικό Διάταγμα, κατά της διασποράς του covid -19 (κορωνοιού)
-Το Μέγα Σάββατο ως είθισται, δεν θα πραγματοποιηθεί η τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία του χωριού, αλλά κατά την ισχύουσα νομοθεσία θα τελεσθεί εντός του Ι.Ναού.
- Ο Προιστάμενος του Ι.Ναού Αγ. Γεωργίου, η Εκκλησιαστική επιτροπή, το φιλόπτωχο ταμείο, εύχονται σε όλους τους Καλαμπακιώτες όπου γης Καλό Πάσχα - Καλή Ανάσταση. 
-Αγαπητοί ενορίτες μην πανικοβάλλεστε και μην φοβάστε απο τίποτα, η πίστη μας στον Αναστάντα Χριστό και Κύριό μας, θα μας προστατεύσει και θα μας σώσει απο κάθε κακό.<< Η αγάπη του Χριστού έξω βάλλει τον φόβον>>
Με εκτίμηση και αγάπη Χριστού
Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Τσενεκίδης
Προιστάμενος Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου Καλαμπακίου

Πηγή: προσωπική σελίδα του Προέδρου Δημοτ.Κοινότητας Καλαμπακίου κ.Τσεκούρα Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: