Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων και άλλα αδικήματα.

-Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
-Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ημεδαπός, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, απέστειλε πορνογραφικό υλικό και στη συνέχεια προέβη σε ασελγείς προτάσεις σε βάρος ανηλίκου.
-Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
-Ακολούθησε εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση στην οικία του ημεδαπού.
-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ημεδαπού, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδας, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ταυτοποιήθηκε η δράση του.
-Το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο απεστάλη στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ, η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
-Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
-Τηλεφωνικά: 111 88
-Στέλνοντας e - mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
-Μέσω Twitter : @CyberAlertGR
-Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της ΕλληνικήςΑστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9
-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID
-Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/


Δεν υπάρχουν σχόλια: