Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Συνελήφθησαν 2 άτομα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία από ακόμα 3 συνεργούς τους, για κλοπές σε καταστήματα που έγιναν τον τελευταίο μήνα σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.
-Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα που έγιναν τον τελευταίο μήνα σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.
-Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (9 Δεκεμβρίου 2018) το πρωί στη Θεσσαλονίκη με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 2 ημεδαποί ηλικίας 19 και 17 ετών και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία από ακόμα 3 ανήλικους ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σύσταση συμμορίας.
-Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, τα παραπάνω νεαρά άτομα διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, παραβιάζοντας τις εισόδους ή σπάζοντας τις τζαμαρίες των καταστημάτων.
-Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τον τελευταίο μήνα αφαίρεσαν από 6 καταστήματα σε περιοχές των Σερρών και από 1 κατάστημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης χρήματα και διάφορα προϊόντα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Επίσης το ίδιο διάστημα διέρρηξαν ακόμα 3 καταστήματα σε περιοχές των Σερρών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.
-Για την παράνομη δραστηριότητά τους χρησιμοποίησαν 2 κλεμμένα οχήματα, τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποίησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,
ένας φορητός πομποδέκτης,
2 μαχαίρια,
το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και
μέρος των κλοπιμαίων από τις παραπάνω κλοπές.
-Επίσης κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 19χρονου.
-Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
-Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: