Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Συνελήφθησαν στην Θεσ/νίκη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας δύο (2) αλλοδαποί για διακίνηση ναρκωτικών και 1 ημεδαπός κατηγορούμενος για αγορά ναρκωτικών.

Περισσότερα από 45 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 207 γραμμάρια κοκαΐνης κατασχέθηκαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.
-Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προχθές (12-12-2018) το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών και ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αγορά ναρκωτικών.
-Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος αποτελεί ηγετικό μέλος σπείρας, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την εισαγωγή τους, ενώ ο 39χρονος συνεργός του, ο οποίος ενεργεί κατ’ εντολή του 37χρονου, αναλαμβάνει την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη.
-Ακολούθησε καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τ η διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι δύο δράστες και εντοπίσθηκε το διαμέρισμα όπου απέκρυπταν τα ναρκωτικά. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
10 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 45.780 γραμμαρίων
2 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 206 γραμμαρίων
3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
5 ταινίες συσκευασίας
59 κενές νάιλον συσκευασίες
-Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατελήφθη ο 39χρονος να έχει πουλήσει στον 34χρονο, μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 6,65 γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 1,06 γραμμαρίου, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
-Από την κατοχή των τριών δραστών κατασχέθηκαν επίσης, μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
-Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: