Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθησαν ένας 79-χρονος και μία 42-χρονη στην Κομοτηνή για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, του νόμου περί όπλων και για αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση.


-Κατασχέθηκαν 1.191 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 1 κυνηγετικό όπλο
-Επίσης κατασχέθηκαν 16 ποδήλατα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται

-Συνελήφθησαν χθες (17-10-2017) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ένας 79χρονος και μία 42χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, του νόμου περί όπλων και για αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση.

-Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των δύο δραστών, στο εσωτερικό της οποίας εντοπίσθηκε η 42χρονη, καθώς επίσης βρέθηκαν:

930 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

1 κυνηγετικό όπλο

17 ποδήλατα

-Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης στην Κομοτηνή τον 79χρονο να διαθέτει προς πώληση 261 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

-Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ένα από τα παραπάνω ποδήλατα είχε κλαπεί, την 22-08-2016, από την πόλη της Κομοτηνής και ακολούθως αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

-Συνολικά κατασχέθηκαν 1.191 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 1 κυνηγετικό όπλο και 16 ποδήλατα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

-Οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής ποδηλάτου μπορούν να προσέλθουν στο Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 25310 - 83223 και 25310 - 83233, για να αναγνωρίσουν τυχόν ποδήλατο ιδιοκτησίας τους από τα κατασχεμένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: