Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθησαν στον Προμαχώνα Σερρών και την Καβάλα τρία (3) μέλη συμμορίας ηλικίας 56, 53 και 32 ετών η οποία εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες από τη Βουλγαρία και τις διακινούσε στην πόλη της Καβάλας.


Κατασχέθηκαν 62 γραμμάρια ηρωίνης, 10,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 2 μοτοσικλέτες και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

-Εξαρθρώθηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συμμορία, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από τη Βουλγαρία και τις διακινούσαν στην πόλη της Καβάλας.

-Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν προχθές (28-10-2017) το απόγευμα, στον Προμαχώνα Σερρών και την Καβάλα, τα τρία μέλη της συμμορίας και συγκεκριμένα τρεις ημεδαποί, ένας 56χρονος, ένας 32χρονος και μια 53χρονη.

-Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

-Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Καβάλας, καθώς και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.

-Για την διακρίβωση της εγκληματικής δράσης της συμμορίας, προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.

-Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2017, είχαν συστήσει συμμορία, στην οποία ο καθένας είχε το δικό του ρόλο, ενώ ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία εισήγαγαν ναρκωτικά (ηρωίνη και κοκαΐνη) από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα διακινούσαν στην πόλη της Καβάλας, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

-Ειδικότερα, ο 56χρονος αρχηγός της σπείρας, οργάνωνε την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών από τη Βουλγαρία, ενώ στη συνέχεια με τη βοήθεια της 53χρονης συζύγου του, εισήγαγε τα ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια και τα μετέφερε στην Καβάλα.

-Ακολούθως, ο 56χρονος μαζί με τον 32χρονο γιό του, διακινούσαν τα ναρκωτικά, χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις τους δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες.

-Η 53χρονη ήταν επιφορτισμένη επίσης με την φύλαξη - απόκρυψη των ναρκωτικών και των χρημάτων που αποκόμιζαν από τη διακίνηση τους.

-Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν αρχικά στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Προμαχώνα Σερρών, ο 56χρονος και η 53χρονη, οι οποίοι εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα, μεταφέροντας ποσότητα ναρκωτικών.

-Συγκεκριμένα, από την ενδελεχή έρευνα στο παραπάνω όχημα, εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο εσωτερικό του, μία (1) συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 61,4 γραμμαρίων και μία (1) συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 10,4 γραμμαρίων, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

-Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δραστών, στο εσωτερικό της οποίας εντοπίσθηκε ο 32χρονος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, τρεις (3) συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, τα οποία και κατασχέθηκαν.

-Επιπλέον κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα καθώς και δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες, ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: