Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Στα 4 λεπτά του ευρώ και φέτος το ενσίρωμα καλαμποκιού.


Σερί 3 ετών όπου οι τιµές δεν ξεφεύγουν από το εύρος 3,8-4 λεπτά το κιλό Υποχωρεί στα 17 λεπτά το κιλό η τιµή παραγωγού για το περσινό καλαµπόκι.

-Αχτίδα φωτός στη σχετική στάσιµη από πλευράς διακυµάνσεων τιµών για το ενσίρωµα καλαµποκιού αποτελεί η ολοένα και αυξανόµενη ζήτηση από µονάδες βιοαερίου, καθώς πληρώνουν χωρίς καθυστερήσεις και παίρνουν µεγάλες ποσότητες.

-Οι τιµές που δίνουν οι µονάδες βιοαερίου κυµαίνονται από 3,6-3,7 λεπτά το κιλό, αλλά παίρνουν µεγάλες ποσότητες. «Είναι πολύ σπουδαίο να υπάρχουν µονάδες βιοαερίου στην περιοχή που καλλιεργούνται καλαµπόκια καθώς απορροφούν τεράστιες ποσότητες, ήτοι 10-15 εκατ. κιλά», τονίζει ο παραγωγός ενσιρώµατος Γιώργος Παπαπαράσχος, από την Πιερία.


- Όσον αφορά τις αποδόσεις, παραγωγοί και συνεταιρισµοί της χαρακτηρίζουν από µέτριες ως καλές. «Περιµέναµε µειωµένες αποδόσεις, αλλά τα κιλά ήταν σχετικά καλά, παρά τις προσβολές µε diabrotica.

-Κατά µέσο όρο οι αποδόσεις ήταν 5,5-6 τόνοι το στρέµµα», αναφέρει ο γεωπόνος και προϊστάµενος στο εργοστάσιο ζωοτροφών του ΑΣ Ένωση Αγροτών Σερρών, Αλέξης Πεταλάς. 

21/08/2017 - 09:32 πμ
Πηγή:http://www.agronews.gr/agora/eboreumata/arthro/159131/sta-4-lepta-tou-euro-kai-fetos-to-ensiroma-kalabokiou/

Δεν υπάρχουν σχόλια: