Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Συνελήφθη 52χρονος σε περιοχή της Θεσ/νίκης για καλλιέργεια κάνναβης.


-Μαζί με έναν 52χρονο συνεργό του καλλιεργούσαν σε βαλτώδη έκταση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης 432 δενδρύλλια κάνναβης.

-Εντοπίσθηκαν τη στιγμή που προσέγγιζαν τη φυτεία με βάρκα μέσω αρδευτικού καναλιού.

-Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, οδήγησαν στη σύλληψη ενός 52χρονου ημεδαπού, για καλλιέργεια κάνναβης.

-Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνεται ακόμη ένας 52χρονος συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

-Ειδικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκαν οι δύο 52χρονοι χθες (8-8-2017) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, να επιβαίνουν σε βάρκα και να προσεγγίζουν βαλτώδη έκταση μέσω αρδευτικού καναλιού, όπου διαπιστώθηκε να καλλιεργούν συνολικά 432 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρων.

-Αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, αντιστάθηκαν με σκοπό να διαφύγουν, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν και συνέλαβαν άμεσα τον έναν 52χρονο, ενώ ο δεύτερος 52χρονος διέφυγε και αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

-Τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν η βάρκα που χρησιμοποίησαν, δύο βενζινοκίνητες γεννήτριες για το πότισμα των δενδρυλλίων, μία μηχανή ραντίσματος και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια της φυτείας.

-Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 27,22 γραμμαρίων.

-Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: